Acasa | Good to know | Cine este mai bun la asamblarea mobilierului IKEA, un barbat sau o femeie?

Cine este mai bun la asamblarea mobilierului IKEA, un barbat sau o femeie?

 SHARE  

Adaugat in 8 septembrie 2017

Cine este mai bun la asamblarea mobilierului IKEA, un barbat sau o femeie?

Surub. Foto: pixabay.com

Multi oameni sunt frustrati atunci când asambleaza mobila IKEA. Exista si un stereotip care se referă la faptul că bărbații sunt mai buni la aceasta activitate. Este doar o generalizare sau este de fapt un adevăr?

Această curiozitate a început atunci când Petra Hesser, fosta șefa IKEA Germania, a afirmat că femeile au fost mai eficiente în a construi mobilierul de la IKEA pentru că au avut timp să citească indicațiile, spre deosebire de majoritatea bărbaților, scrie apartmenttherapy.com.

Un grup de psihologi de la UiT The Arctic University of Norway a decis să testeze aceste afirmații pentru un studiu de psihologie cognitivă aplicată. Au recrutat studenți, 40 de bărbați și 40 de femei, si i-au provocat să construiască individual căruciorul de bucătărie UDDEN IKEA cât mai precis posibil. Potrivit Research Digest, jumătate dintre participanți au trebuit să asambleze căruciorul fără instrucțiuni, dar cu o imagine finală a produsului, iar cealaltă jumătate a folosit instrucțiunile care au venit în cutie. Au fost masurate rapiditatea si precizia.

Rezultatul? Bărbații au fost atât mai rapizi cat și mai exacți în construcția lor. În ceea ce privește viteza, bărbații au avut nevoie de 22,48 minute, in medie, cu instrucțiuni și 24,80 minute fără. Femeile au avut un timp mediu de 23,65 minute cu instrucțiuni și 28,44 minute fără. Apoi, în ceea ce privește precizia (evaluată pe o scală de la 1 la 10, în cazul în care 10 reprezintă un cărucior perfect construit), bărbații au obținut un scor mediu de 8,9 în cazul utilizării instrucțiunilor și 7,6 fără. Femeile au primit un scor mediu de 7,5 cu instrucțiuni și 5,7 fără.

Totusi, Research Digest a subliniat că, dacă nu se ia în considerare timpul necesar citirii instrucțiunilor, "performanța femeilor cand au citit instrucțiunile a fost aproape la fel de bună ca performanța bărbaților care nu au citit instrucțiunile". In timp ce femeile acordă mai multă atenție instructiunilor, acest fapt nu le face mai bune la constructia elementului. Dar, este doar un studiu cu un eșantion mic - deci nu putem generaliza și spune că se aplică întregii populații de sex masculin și feminin. Cercetatorii a subliniat faptul că în experiment au existat mai mulți factori care ar fi putut contribui la influențarea rezultatelor. De exemplu, nu s-a cerut participanților să construiască piesa cât mai repede posibil, ci să o construiască sub 30 de minute. Se știe că bărbații sunt înclinați spre competitivitate, astfel încât ei ar fi putut să construiască mai rapid. Mai multe studii ar fi necesare înainte de a da un răspuns definitiv.

Un lucru care este sigur, totuși, este că noi toți construim mai bine atunci când urmăm instrucțiunile - deci asigurați-vă că le urmați data viitoare!Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4471 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.