Acasa | Opinii | Țară eșuată caută salvator

Țară eșuată caută salvator

 SHARE  

Adaugat in 13 septembrie 2017

Țară eșuată caută salvator

Tara esuata. Foto: pixabay.com

“Premieră in construcția de autostrăzi: Guvernul transferă construcția autostrăzii Comarnic - Brașov către Banca Mondială”

“Potrivit unor surse guvernamentale, Tudose a fost exasperat de incapacitatea Ministerului Transporturilor de a construi autostrăzi. De altfel, Tudose l-a admonestat de câteva ori public pe ministrul Răzvan Cuc pe aceasta tema.”

Am citit această știre pe Hotnews si am rămas cu gura căscată, nu chiar ca prostul, când îți pică fața și-ți cade falca, ci în formă de O mare de tipar; tocmai încercam un ruj Kiss de la NARS de un roșu putred, orgasmic.

Ca orice femeie care se respectă sunt multitasking: citesc, mă machiez, ascult muzică, si-mi beau cafeaua in același timp si toate deodată, sau pe rând, într-o dezordine ordonată. (apropo, vi s-a întâmplat să mergeți în mașină cu un mascul “feroc” care pentru a putea citi harta a tras pe dreapta și cum nu era de ajuns a oprit și radioul?)

Chiar am vocalizat Oooo-ul, ca atunci când iți încălzești corzile vocale, si am terminat cu …pa! Ooooopaaa!!!

Iote-te! Guvernul lu’ pește își declara neputința și spune că nu-i in stare sa manegerizeze, coordoneze, construcția unei autostrăzi în țărișoara lui, Românica. De reținut că nu de bani duce lipsă guvernul, chiar precizează că bani sunt, îi avem, doar că nu putem, pentru că nu se poate.

Guvernul partidului mamut cu mii de specialiști, care mai de care, si fiecare dintre ei mult, mult, mai capabil decât nenorocitul ăla de Cioloș, care nici român nu-i, că doar îl cheamă Julien și pe deasupra mai e însurat și c-o franțuzoaică. Guvernul lui daddy Dragnea, mustăciosul indignat peste poate că noi, aici, nu putem sa luam nici o decizie fără sa fim trași de urechi ba de unul, ba de altul. Guvernul unui partid pentru care multinaționalele sunt niște căpușe uriașe ce sug sângele poporului, se amestecă cu nerușinare in politica internă ieșind in stradă alături de protestatari, sau sponsorizează, împreuna cu Soros, atât câinii vagabonzi cat si șleahta de ”golani” ce le strigau de mamă si de dulce.

Ei bine, prin gura lui Tudose, acest partid cere să fie ”încălecat” și cedează prerogative străinilor, capitaliștilor hrăpăreți și mai ales unei bănci. Banca Mondială. Cum sună, soro!

Încă mai iese fum din gurile tunurilor cu care Tudose a bombardat din toate pozițiile sistemul bancar românesc, acuzându-l că ne fură, că-și ascunde profitul prin offshore-uri și ne omoară cu comisioane nerușinate. Premierul unei țări membră a UE, Anno Domini 2017, ce ne învață sa ținem banii la saltea, că așa face el, si e bine așa (când ne era noua mai bine si mai bine, daca nu pe vremea lui Ștefan cel Mare si Sfânt, fie-i țărâna ușoară si lui, si ibovnicelor lui), ei bine, chiar el ... se predă.

Să ne-înțelegem, o țară care se respectă poate să ceară ajutor atunci când nu mai face față, când e lovită de catastrofe, de inundații, de cutremure, de pandemii, atunci când este atacată de extratereștri, sau de ruși, când nu poate eradica sărăcia, foametea, și altele asemenea, dar nu ca sa construiască o amărâtă de autostradă.

Te întrebi, oare de ce nu poate Tudose și guvernul lui să facă trebușoara asta? E un paradox pe care mintea premierului școlit la fără frecvență nu-l pricepe. Nu se poate să fii prieten la cataramă cu infractorii, corupții, baronii locali și naționali, sa te lupți din răsputeri nu cumva sa-i atingă justiția, creând astfel un mediu toxic pentru afaceri și lucrurile sa meargă bine, să faci și treabă.

Așa că premierul a ales să arunce chifteaua fierbinte în curtea Băncii mondiale.


 - N-am mă ce să fac, nu pot să vă dau nimic, se ocupă Banca Mondiala.

Dar până la urmă și la urmă premierului îi lipsește ceva mult mai important, îi lipsește ÎNCREDEREA. Îi e frică că va da chix, așa cum s-a întâmplat cu predecesorii săi, în realizarea celei mai dorite autostrăzi din România, un fel de fata morgana a infrastructurii. Ce-i lipsește însă domnului Tudose ne lipsește și nouă celorlalți, tot încrederea. Încrederea în sistemul politic din România în ansamblul lui.

Încrederea este esențială pentru buna funcționare a unei societăți, nu degeaba în toate sondajele de opinie, prima întrebare este dacă ai sau nu încredere în cutare sau cutare. Fără încredere ne-am întoarce în epoca de piatră, pentru că banii nu sunt altceva decât ”încrederea” noastră tipărită pe niște hârtii. Băncile au voie să acorde împrumuturi de zece ori mai mari decât capitalul lor, dar dacă toți deponenții și-ar retrage economiile în același timp, banca ar intra în faliment. Oamenii nu fac asta pentru că au încredere că banca acordă împrumuturi cu cap, va face profit, iar ei își vor încasa dobânda. Dacă dintr-un motiv sau altul încrederea dispare, totul se năruie.

Păi dacă nu avem încredere, și nu avem, să facem toți ca domnul Tudose, să ne predăm. Să cedăm întâi construcția de autostrăzi, apoi infrastructura în ansamblul ei, ministerul transporturilor și, în final ... guvernul. Ce să mai facem cu el?    

N-ar fi pentru prima dată în istoria acestei țări: eu când am aflat, micuță fiind, că în 1866 ne-am ales domnitor străin, nu înțelegeam de ce? Acum am înțeles pe deplin. Prințul Karl de Hohenzollern-Sigmaringen, devenit Carol ca să fie mai ușor de pronunțat, nu ne cucerise cu vreo armată, ci doar cu farmecul lui personal și numele pompos (îmi imaginez că rumânul neaoș lua două prune-n gură să-i poată pronunța numele). Cu asta și cu faptul că noi nu mai aveam încredere unul în altul, nici un român nu era destul de bun să conducă țara, așa că am adus un străin și l-am pus în fruntea bucatelor. Toată lumea a fost mulțumită, muriseră toate caprele vecinilor. Cum-necum am mers înainte.

Putem și acum să ne alegem un alt stăpân dintre nemți sau dintre britanici, în ăștia se pare că încrederea românilor e maximă. Uite, prințul Charles chiar ține la noi, ne iubește. Ce mai așteptăm? Sau dăm anunț la mica publicitate mondială: ”Țară cu sistem politic eșuat, caută salvator!”

Cine știe, poate ca asta e soluția. Dacă nu asta, poate alta, dar ceva trebuie schimbat, ceva trebuie făcut. Am devenit ridicoli.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Maria Mirabela
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7255 citiri

7 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.