Acasa | Articolul tau | Femei, ieșiți afară!

Femei, ieșiți afară!

 SHARE  

Adaugat in 27 septembrie 2017

Femei, ieșiți afară!

Egalitate. Foto: pixabay.com

Afară sunt bărbați. Bineînțeles că umblă și femeile sub soare și pe străzi. Deși mai puțin sub clar de lună.

Când sunt mai tinere, femeile în devenire sunt ținute acasă de către părinți, care mai au si dreptate, dar deseori le fac un deserviciu propriilor copii.

Pe când bărbatii în devenire sunt încurajați să descopere, să cerceteze si să se aventureze în lumea mare, fetelor li se propune un abonament nelimitat la pachetul "cuminți si devreme acasă".

De unde ar trebui sa învețe băieții să-și trateze colegele si prietenele ca pe egalele lor dacă ei nu impart același teritoriu de drepturi ?

Cred că femeile în devenire trebuie învățate cum să se simtă valoroase, să se apere si să ceară sa fie apărate când e necesar, să știe despre corpurile lor că nu au termen de expirare si nu sunt croite după un singur calapod. De asemeni trebuie lăsate afară, cu încredere si cu multă informare. La fel si băieții ar trebui sa fie învățați că, vorba cântecului "nu contează cât de lung ai părul, important e cât și cum gândești".

La vârsta maturității, multe dintre femei în cuplu sunt ținute acasă nu doar de griji, ci și în multe cazuri de către bărbații care le sunt alături. Care ori se supăra, ori interzic, ori nu înțeleg si destul de rar o tratează pe femeie ca pe un partener adult în toate privințele, cu capul pe umeri, putere de decizie și drept de vot.

Dacă planetele se aliniază favorabil, bărbații de acasă sunt mai răsăriți si mai deschiși la minte, iar femeile cu care își croiesc drum prin viață, ies în lume și în stradă cu încredere și mai pe seară. Pe ele le vedem seara la sport, întorcându-se după 21.00 de la teatru sau film sau călătorind singure sau cu prietenele și având posturi cu responsabilități.

Fără implicarea soțului in gospodărie, cât și înțelegerea nevoilor lor individuale, femeile nu prea au timp de cariere îndestulătoare financiar și spiritual și de ieșit la alergat și cafele.

Când devine mamă, femeia dă însăși proba de foc al independenții de spirit. Ori se reinventează și merge mai departe mână în mână cu bărbatul ales. Ori capitulează puțin câte puțin in fața lucrurilor tot mai multe de făcut și a timpului tot mai puțin liber.

Femeile nu populează spațiul public la fel de nestingherit ca și bărbații pentru ca încă sunt trimise acasă. De credințele populare si normele sociale, de propriile frici, de părinți, bărbați și de gura lumii.

Haideți afară dragi femei! Acolo, afară, încă suntem în minoritate de drepturi, și ce bine ar fi să fim mai multe si mai vizibile. Vă invit aici și vă promit că nu veți regreta !

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Daniela V.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5624 citiri

18 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.