Acasa | Good to know | Cand copilul tau este 'batausul'

Cand copilul tau este 'batausul'

 SHARE  

Adaugat in 6 octombrie 2017

Cand copilul tau este 'batausul'

Baiat. pixabay.com

Primesti un telefon de la scoala sau de la gradinita si ti se spune ca a avut loc un incident intre doi copii. Te duci dupa copil si un milion de scenarii îți trec prin minte. Este rănit copilul? A fost agresat? Cand ajungi, afli ca, de fapt, copilul tau a agresat alt copil.

Nu te-ai gandit niciodata ca s-ar putea intampla acest lucru. Ce ar trebui să faci?

De ce devine un copil agresor? Desi nu exista motive unice, se pot da posibile explicatii, conform huffingtonpost.com.

Cum e părintele, asa e și copilul

Copiii imită ceea ce văd. Dacă un copil este hărțuit de către părintele său sau este abuzat sau tratat în mod necuviincios la domiciliu, acest copil poate imita acest comportament la școală. Invață de la părintele lor că acest tip de comportament este acceptabil.

Copilul fără putere


Uneori, copilul se simte complet neputincios acasă. Poate că acest copil este abuzat sau unul dintre părinți îl abuzează sau este martor la un abuz și este lăsat să se simtă speriat și neputincios acasă. Acest copil poate încerca să câștige din nou puterea prin intimidarea altora la școală.

Copilul uitat

Exista copii care se simt invizibili acasă si sunt niște bătăuși la școală. Copiii au nevoie de o iubire constantă și o atenție deosebită de la adulții care se ocupă de ei, doresc și au nevoie cel mai mult de atentie de la mama și tatăl lor. Nimeni nu este mai important decât mama și tata; copiii vor încerca să obțină aprobarea de la mamă și tată, de la momentul nașterii până la momentul morții. Dacă nu primesc dragoste și atenție acasă, ei se pot simți fără voce și fără importanță. Acest sentiment de invizibilitate se poate transforma în furie, resentimente și apoi în intimidarea altora la școală.

Copilul caruia i se cuvine tot

Este copilul caruia i-a fost dată prea multă putere. Sunt copii cărora li se dă tot ceea ce doresc, fără limite și reguli de urmat, care apoi cresc si se simt îndreptățiți și atotputernici. Acești copii ar putea crede că au dreptul să-i intimideze pe ceilalți la școală, deoarece fac tot ce vor cu părinții acasă.

Copilul caruia ii lipseste empatia


În cele din urmă, există acei copii care vin din case minunate, iubitoare, cu părinți implicați activ. Acestor copii le lipseste pur si simplu empatia, le place sa domine, sunt posesivi și doresc putere. Un lucru important de stiut este că empatia este ceva ce se poate învăța.

Copiii care se înfurie sunt inca copii


Este important să vă amintiți că sunt încă copii. Acționează în acest fel pentru un motiv și au nevoie de ajutor și îndrumare din partea adulților. Agresorii nu pot avea comportamente sociale sănătoase, empatie sau abilități de a face fata stresului. Acest lucru poate duce la o viață cu probleme legate de relații, probleme cu părinții și chiar probleme cu legea.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6688 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.