Acasa | Cariera | De ce unii oameni cred că este foarte greu să-și gestioneze timpul când lucrează de acasă și ce să facă

De ce unii oameni cred că este foarte greu să-și gestioneze timpul când lucrează de acasă și ce să facă

 SHARE  

Adaugat in 20 octombrie 2017

 De ce unii oameni cred că este foarte greu să-și gestioneze timpul când lucrează de acasă și ce să facă

Munca de acasa. foto: pixabay.com

Mai mulți oameni decât oricând lucrează acasă cateva zile sau toată săptămâna. O astfel de flexibilitate poate părea o idee bună, dar mulți consideră dificilă gestionarea timpului.

Munca de acasa in izolare poate împiedica oamenii să aiba relațiile interpersonale zilnice pe care viața profesională le poate oferi si care pot contribui la creativitate și la îmbunătățirea bunăstării noastre mentale.

Timpul este bunul nostru cel mai de preț și o monedă pe care trebuie să o cheltuim conform theconversation.com.

Într-un loc de muncă obișnuit, suntem ajutați la gestionarea timpului prin faptul că accesul nostru la multe ispite este limitat. Nu trebuie să ne monitorizăm în mod constant, deoarece colegii sau șefii noștri pot face acest lucru. În timp ce s-ar putea să ne mire lipsa de alegere  - cum ar fi participarea la o întâlnire de două ore - putem fi, de asemenea, eliberați de necesitatea de a face alegeri cu privire la ceea ce trebuie făcut în continuare.

Dar atunci când lucram de acasă, ispitele abundă si ne pot mânca timpul. Alimentele se află în frigider sau pot fi cumpărate rapid la magazine. Distragerile de tot felul pot fi accesate cu ușurință prin intermediul mass-media sociale, site-uri web sau jocuri. Pentru unii, tentațiile de a-și folosi timpul "prost", în special online, pot fi foarte seducătoare. În orice moment există un echilibru delicat între partea constructivă si creativa și partea care caută satisfactii usoare.

Munca reală este deseori grea, iar responsabilitatea ne poate speria. Sarcinile dificile rămân vagi dacă nu le începem de fapt. Procrastinarea nu este o modalitate bună de a gestiona anxietatea, dar este o opțiune foarte intalnită.

La locul de muncă, presiunea provine în mare parte de la alte persoane, vom face mai multe lucruri, suntem stimlati altfel. La domiciliu, suntem atât "șeful" cât și "muncitorul", astfel încât conflictul, acum intern, poate fi mult mai greu de gestionat

Cum sa lucrati practic de acasa?


La locul de muncă ne angajăm cu alții în moduri care sunt direct de ajutor - sunt acolo pentru a respinge ideile atunci când nu sunt bune sau pentru a-si exprima aprecierea fata de munca noastra. Chiar dacă avem conflicte sau relații dificile cu alții, ei ne pot ajuta într-un alt mod. Nu numai că putem să ne definim și să ne perfecționăm ideile prin aceste argumente, dar dacă aceste conflicte nu se întâmplă doar în capul nostru, ne tulbură mai puțin pe plan intern.

Putem face acest lucru si când lucrăm acasă, dar discutiile cu alții prin e-mail, serviciile de mesagerie sau social media sunt diferite de cele fata in fata. Este mai puțin probabil ca interacțiunile virtuale cu colegii noștri să ne dea acea interactivitate necesara succesului in munca.

Deci, dacă credeti ca munca de acasă este provocatoare, nu vă faceți griji, mulți oameni fac asta si se descurca. Luați în serios posibilitatea că trebuie să recreați ceva care sa semene mai mult ca un loc de muncă în propria casă, sa aveti o zonă departe de spațiul de relaxare și sa stabiliti clar orele de lucru. Gândiți-vă la ce trebuie să faceți pentru a scapa de anumite constrângeri prin implicarea altora în termenele stabilite, organizarea de întâlniri și, cel mai important, limitarea accesului la lucruri care distrag atenția prin oprirea accesului la internet pentru perioade de timp.

Luați în serios nevoia de a avea relații interpersonale corecte cu colegii și cu prietenii, alții decât online. Nu suntem concepuți pentru a ne gestiona izolat viața emoțională și avem nevoie de  interactiuni cu alții  - în moduri diferite de cele ale prieteniei și intimității.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

3545 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.