Acasa | Cariera | De ce unii oameni cred că este foarte greu să-și gestioneze timpul când lucrează de acasă și ce să facă

De ce unii oameni cred că este foarte greu să-și gestioneze timpul când lucrează de acasă și ce să facă

 SHARE  

Adaugat in 20 octombrie 2017

 De ce unii oameni cred că este foarte greu să-și gestioneze timpul când lucrează de acasă și ce să facă

Munca de acasa. foto: pixabay.com

Mai mulți oameni decât oricând lucrează acasă cateva zile sau toată săptămâna. O astfel de flexibilitate poate părea o idee bună, dar mulți consideră dificilă gestionarea timpului.

Munca de acasa in izolare poate împiedica oamenii să aiba relațiile interpersonale zilnice pe care viața profesională le poate oferi si care pot contribui la creativitate și la îmbunătățirea bunăstării noastre mentale.

Timpul este bunul nostru cel mai de preț și o monedă pe care trebuie să o cheltuim conform theconversation.com.

Într-un loc de muncă obișnuit, suntem ajutați la gestionarea timpului prin faptul că accesul nostru la multe ispite este limitat. Nu trebuie să ne monitorizăm în mod constant, deoarece colegii sau șefii noștri pot face acest lucru. În timp ce s-ar putea să ne mire lipsa de alegere  - cum ar fi participarea la o întâlnire de două ore - putem fi, de asemenea, eliberați de necesitatea de a face alegeri cu privire la ceea ce trebuie făcut în continuare.

Dar atunci când lucram de acasă, ispitele abundă si ne pot mânca timpul. Alimentele se află în frigider sau pot fi cumpărate rapid la magazine. Distragerile de tot felul pot fi accesate cu ușurință prin intermediul mass-media sociale, site-uri web sau jocuri. Pentru unii, tentațiile de a-și folosi timpul "prost", în special online, pot fi foarte seducătoare. În orice moment există un echilibru delicat între partea constructivă si creativa și partea care caută satisfactii usoare.

Munca reală este deseori grea, iar responsabilitatea ne poate speria. Sarcinile dificile rămân vagi dacă nu le începem de fapt. Procrastinarea nu este o modalitate bună de a gestiona anxietatea, dar este o opțiune foarte intalnită.

La locul de muncă, presiunea provine în mare parte de la alte persoane, vom face mai multe lucruri, suntem stimlati altfel. La domiciliu, suntem atât "șeful" cât și "muncitorul", astfel încât conflictul, acum intern, poate fi mult mai greu de gestionat

Cum sa lucrati practic de acasa?


La locul de muncă ne angajăm cu alții în moduri care sunt direct de ajutor - sunt acolo pentru a respinge ideile atunci când nu sunt bune sau pentru a-si exprima aprecierea fata de munca noastra. Chiar dacă avem conflicte sau relații dificile cu alții, ei ne pot ajuta într-un alt mod. Nu numai că putem să ne definim și să ne perfecționăm ideile prin aceste argumente, dar dacă aceste conflicte nu se întâmplă doar în capul nostru, ne tulbură mai puțin pe plan intern.

Putem face acest lucru si când lucrăm acasă, dar discutiile cu alții prin e-mail, serviciile de mesagerie sau social media sunt diferite de cele fata in fata. Este mai puțin probabil ca interacțiunile virtuale cu colegii noștri să ne dea acea interactivitate necesara succesului in munca.

Deci, dacă credeti ca munca de acasă este provocatoare, nu vă faceți griji, mulți oameni fac asta si se descurca. Luați în serios posibilitatea că trebuie să recreați ceva care sa semene mai mult ca un loc de muncă în propria casă, sa aveti o zonă departe de spațiul de relaxare și sa stabiliti clar orele de lucru. Gândiți-vă la ce trebuie să faceți pentru a scapa de anumite constrângeri prin implicarea altora în termenele stabilite, organizarea de întâlniri și, cel mai important, limitarea accesului la lucruri care distrag atenția prin oprirea accesului la internet pentru perioade de timp.

Luați în serios nevoia de a avea relații interpersonale corecte cu colegii și cu prietenii, alții decât online. Nu suntem concepuți pentru a ne gestiona izolat viața emoțională și avem nevoie de  interactiuni cu alții  - în moduri diferite de cele ale prieteniei și intimității.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7638 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.