Acasa | Cariera | Cum sa uiti de munca si sa nu-ti mai verifici emailul la fiecare 5 minute cand nu esti la job

Cum sa uiti de munca si sa nu-ti mai verifici emailul la fiecare 5 minute cand nu esti la job

 SHARE  

Adaugat in 15 noiembrie 2017

Cum sa uiti de munca si sa nu-ti mai verifici emailul la fiecare 5 minute cand nu esti la job

Relaxare dupa job / Foto: Photoxpress.com

Știm că avem nevoie de timp departe de munca pentru a ne reîncărca si pentru a ne putea menține atenția la birou. Știm că dacă lucrăm prea multe zile, multe ore, vom descoperi că facem ceea ce se numeste "munca falsă" - stai la birou fără a realiza nimic, scrie hbr.org.

Chiar dacă te duci acasă la o oră decentă seara, te apuci sa citesti un ultim raport. Când călătoresti câteva zile, este posibil să fii în continuare conectat la emailul de la serviciu. Când te trezești devreme dimineața sau stai treaz noaptea, ai putea să te stresezi gandindu-te la o listă lungă de sarcini de lucru. Sunt oameni care au vise despre problemele cu care se confruntă la locul de muncă.

Când nu putem renunța la muncă dupa ce ieșim din birou, nu ne putem bucura de avantajele timpului.

Solutii

Concentreaza-te pe ceea ce faci. Mulți oameni nu reușesc să-și schimbe comportamentul, deoarece se concentrează pe ceea ce nu vor face, mai degrabă decât pe acțiunile pe care le vor face. Stabilirea obiectivului de a nu lucra (sau de a nu te gândi la lucru) atunci când esti departe de birou începe cu presupunerea că te vei opri de fiecare dată când esti tentat să faci ceva legat de muncă.

Obiectivele negative ca acesta - în care te concentrezi asupra acțiunilor pe care nu le mai faci - tind să eșueze din două motive. În primul rând, iti poti forma un obicei nou atunci când realizezi o acțiune, nu când nu faci acest lucru. Deci, nu poți crea un obicei pentru a evita o acțiune. În al doilea rând, atunci când stabilesti obiective negative, trebuie să fii în permanență vigilent cu privire la comportamentul tau. În caz contrar, vei ajunge sa faci lucrurile pe care încerci să le eviți.

În schimb, trebuie să te concentrezi asupra a ceea ce vei face în locul muncii. Fa-ti un plan specific pentru timpul liber, alfel te vei trezi ca muncesti acasa. Planul trebuie să se concentreze asupra activităților pe care le vei desfășura în locul muncii de acasa.

De exemplu, o ora de sport seara, poti lua copiii de la gradinita in locul partenerului, poti face voluntariat sau un curs, poti invata sa canti la un intrument sau o limba straina, poti chiar picta.

Uneori, totuși, vei fi întrerupt de gânduri intruzive despre muncă.

Cel mai bine este să ai un plan de a-ți ocupa mintea: citește un roman, fa un puzzle sau sună un prieten.

Cu toate acestea, există momente când există ceva legat de job care într-adevăr te deranjează. În acest caz, păstreaza un notebook la îndemână. Seteaza un cronometru timp de 10 minute și noteaza ce te deranjează.  Acest lucru este valabil mai ales atunci când gândurile pe care le ai despre muncă reflectă mai degrabă anxietate decât pur și simplu sarcinile pe care trebuie să le indeplinesti.

Schimba mediul pentru noul comportament. Un fumător nu încearcă să renunțe la fumat lăsând un pachet de țigări in camera. În mod similar, cineva care încearcă să stabilească granițe mai bune pentru viața profesională nu își lasă tot timpul telefonul și computerul deschise.

Da, sugestia este sa să opresti dispozitivul.

Construieste un spațiu la domiciliu pe care nu îl vei folosi niciodată pentru a lucra. Ar putea fi o cameră, dar ar putea fi și un colț undeva. Pune un scaun acolo (sau un covor sau o pernă) pentru lectura sau yoga. Cu cât mai mult asociezi acest spatiu cu lucruri care nu implică muncă, cu atât mai ușor va fi sa il utilizezi pentru a scăpa de gândurile legate de lucru.

Cere persoanelor apropiate să te ajute, sa iti reamintească să lasi telefonul deoparte (și să nu te superi când iti spun asta). Găseste activități pe care le poti face cu familia si prietenii.

Chiar dacă iti faci planuri și ai un mediu favorabil, trebuie să fii dispus să te deconectezi de la muncă pentru o perioadă de timp. Acest lucru iti poate provoca anxietate. La urma urmei, este posibil să pierzi un e-mail important; ceva ar putea merge prost.

Studiile sugerează că o modalitate foarte bună de a reduce anxietatea este să te expui situației înfricoșătoare și, treptat, să afli că situația nu este de fapt amenințătoare.


Dacă esti în mod constant îngrijorat ca poti rata un e-mail important, incearca o noapte sa nu verifici e-mailul și vei descoperi dimineata ca nu se schimba ceva radical daca nu ai citit emailul Apoi extinde perioada de timp în care nu verifici emailul. S-ar putea să descoperi că mulți oameni reușesc si fara tine sa rezolve probleme legate de job. În plus, vei reveni la lucru cu mai multă energie și idei mai bune pentru că ai avut timp liber.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4786 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.