Acasa | Relatii | Care e cel mai fericit an de căsătorie, dar şi care e cel mai dificil

Care e cel mai fericit an de căsătorie, dar şi care e cel mai dificil

 SHARE  

Adaugat in 20 noiembrie 2017

Care e cel mai fericit an de căsătorie, dar şi care e cel mai dificil

Cuplu. Foto: pixabay.com

Care e cel mai dificil an de căsătorie? Dar cel mai frumos? Specialiştii au descoperit răspunsurile la aceste întrebări în urma unui studiu de amploare la care au participat aproape 1 milioan de cupluri din Europa.

Nu toate cuplurile realizează că pentru a avea parte de o căsnicie fericită este nevoie de efort din partea ambilor parteneri. De aceea multe dintre ele ajung uneori în impas şi le e greu să găsească soluţiile potrivite. În concordanţă cu aceste date, oamenii de ştiinţă au efectuat o cercetare la care au participat 950.000 de cupluri căsătorite din Europa care au divorţat după mai mulţi ani de căsnicie, arată www.brightside.com. Astfel, specialiştii au descoperit care este cel mai fericit an de căsătorie, dar şi care este cel mai dificil.

Cel mai fericit an de căsătorie: cel de-al 3-lea an

Există o vorbă în popor că iubirea durează doar 3 ani. Apoi cuplul ajunge să se despartă deoarece relaţia nu este la fel de frumoasă ca la început. În realitate, specialiştii sunt de părere că după 3 ani de căsătorie persoanele acceptă mult mai uşor greşelile şi slăbiciunile partenerului, iar acest lucru îi ajută să se simtă mai confortabil în relaţie. De asemenea, multe dintre cupluri decid în cel de-al 3-lea an de căsătorie să aibă un copil, prin urmare şi relaţia devine mai puternică. Prin urmare cel mai fericit an de căsătorie este considerat cel de-al 3-lea.

Cel mai dificil an de căsătorie: cel de-al 5-lea

Multe dintre problemele reale în cuplu tind să apară în cel de-al 5-lea an de căsătorie, sunt de părere specialiştii. Şi asta deoarece în această perioadă copiii sunt încă mici şi necesită multă atenţie şi îngrijire. Iar combinaţia dintre acest lucru, oboseală, sarcinile de la locul de muncă, treburile casnice şi problemele de zi cu zi poate face ca viaţa de familie să fie mai dificilă. Cercetarea a arătat că cel de-al 5-lea an de căsătorie este şi cel mai dificil, de aceea multe dintre cupluri încep să se gândească la separare, fie ea pe o perioadă mai scurtă de timp sau chiar la divorţ.

Al 7-lea an de căsătorie, o încercare pentru relaţia de cuplu

Dacă partenerii rămân împreună după cel de-al 5-lea an de căsătorie, următorul obstacol este doi ani mai târziu, au mai evidenţiat rezultatele cercetării. Iar acest lucru coincide şi cu ceea ce specialiştii cred, anume că cel de-al 7-lea an de căsătorie este cunoscut şi sub denumirea de ,,marele zid”. În multe dintre relaţii intervine în toţi aceşti ani rutina în viaţa de familie. Asta pe lângă problemele financiare, cele ce ţin de îngrijirea copilului/copiilor, dar şi responsabilităţile casnice. Dar obstacolul poate să fie depăşit dacă partenerii găsesc împreună soluţiile potrivite pentru ei.

Ce să eviţi ca să ai o căsnicie lungă şi fericită

Aşteptări prea mari de la partener – Studiile au arătat că multe dintre cupluri ajung la divorţ primăvara sau toamna. Deseori partenerii încearcă să rezolve problemele, iar atunci când nu găsesc soluţiile potrivite ajung la avocatul specializat în divorţuri. Una dintre greşelile care duc la divorţ este şi faptul că aşteptările de la partener devin tot mai mari pe măsură ce timpul trece.

Nu se discută problemele – Problemele care nu se discută nu se rezolvă de la sine. Aşa că discuţiile sincere despre nemulţumirile partenerului sunt de ajutor pentru a avea parte de o relaţie de cuplu fericită. Unul dintre studiile recente au arătat că partenerii care obişnuiesc să discute în timp ce vizionează un film sunt mai departe de divorţ, decât cei care lasă lucrurile să treacă de la sine fără a le rezolva.

Lipsa abilităţilor de a construi în relaţie – Oamenii de ştiinţă susţin că persoanele care provin din familii numeroase sunt capabile să construiască lucruri alături de partener în relaţie şi nu iau în considerare divorţul la fel de uşor precum cei care sunt singuri la părinţi.

Nu încerci să-ţi asculţi partenerul – Una dintre problemele des întâlnite şi care poate afecta relaţia de cuplu este faptul că unul dintre parteneri nu încearcă cu adevărat să-l asculte pe celălalt în timpul certurilor/discuţiilor.

Dificultăţile financiare – Cuplurile care au des discuţii pe tema banilor sunt mai înclinate să găsească divorţul ca fiind una dintre soluţii. Şi asta chiar dacă veniturile ambilor parteneri nu sunt mici.

Nivelul de educaţie – Cercetările realizate în ultimii ani au arătat că persoanele care au studii superioare nu se gândesc la divorţ ca la una dintre soluţii, asta indiferent de sex sau de ţara în care locuiesc.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

15991 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.