Acasa | Familie | De ce depinde fericirea unei mame?

De ce depinde fericirea unei mame?

 SHARE  

Adaugat in 18 decembrie 2017

De ce depinde fericirea unei mame?

Iubirea de mama

O mamă este fericită atunci cand interacționeaza cu copilul, are libertate de alegere si o relație caldă și afectivă cu copilul. In plus, nu este autocritica in mod exagerat în ceea ce privește modul în care isi creste copilul.

Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Katrijn Brenning de la Universitatea din Ghent din Belgia, publicat în Springer's Journal of Happiness Studies.

Senzația de bunăstare a mamei scade atunci când se simte inadecvată, sub presiune și este înstrăinată de cercul social prin eforturile ei de munci si de a fi o mamam buna în același timp. Temperamentul copilului are o influență redusă asupra sentimentului său de bunăstare, dar un copil mai extrovertit le ajută pe unele femei să fie mai pozitive în ceea ce privește maternitatea și să fie mai puțin aspre cu sine.

Echipa de cercetare a analizat jurnalele realizate de 126 de mame dupa ce s-a terminat concediul de maternitate si au trebuit sa-si lase copiii la gradinita pentru prima data. Acest lucru tinde să fie un episod deosebit de stresant în viața mamei care lucrează, deoarece este adesea prima dată când sunt separate de copiii lor. Dupa ce se termina concediul de maternitate, mamele trebuie să învețe cum să își echilibreze viața profesională și viața familială.

In interacțiunea cu copiii lor, mamele ar trebui să caute experiențe care să contribuie și la satisfacerea propriilor nevoi psihologice zilnice. Mamele nu ar trebui să fie prea dure cu ele în ceea ce privește modul de parenting, căutând activități cu copilul care le bucură și creează posibilități de a petrece timpul cu copiii rîntr-un mod cald și afectuos. Influența pozitivă și energia pe care o creează ar putea fi benefică prin faptul că le permite mamelor să interacționeze cu copilul într-un mod mai sensibil, mai răbdător și mai pozitiv.

Cercetatorii cred, de asemenea, ca terapeutii ar trebui sa evidentieze mamelor cat de important este sa se asigure ca nevoile lor psihologice proprii sunt indeplinite, in mijlocul presiunilor aduse de maternitate si de munca.

"Frustrarea duce la stres zilnic și la mai multe interacțiuni reci și intruzive părinte-copil", spune ea.

Constatările evidențiază cât de dificil este pentru femeile a căror personalitate tinde să se îndrepte spre depresie și autocritică sa se adapteze la a fi părinte. Prin urmare, ar trebui să existe strategii de prevenire și intervenție pentru a ajuta aceste femei să facă față presiunii.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6354 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.