Acasa | Familie | ''Cand o sa devii mama, o sa intelegi''

''Cand o sa devii mama, o sa intelegi''

 SHARE  

Adaugat in 28 decembrie 2017

''Cand o sa devii mama, o sa intelegi''

Mama si nou nascut. Foto: sxc.hu

„Când o să devii mamă o să înțelegi” De câte ori am auzit aceste cuvinte, și într-adevăr, până nu ajungi sa devii mamă, nu ai cum înțelege tot ce trăiește și simte o mamă.

De când am devenit mamă eu, am înțeles că te naști literalmente a doua oară. Cred ca noi mamele, suntem o alta specie, altceva decât ființe umane. Ar trebui sa existe femei, bărbați și MAME. Pentru că organismele noastre, creierul nostru nu mai funcționează ca înainte, când eram doar femeie.

Filozofii numesc acest moment „experiența transformativă” , alte experiențe de acest gen sunt dobândirea auzului sau plecarea la război.
Creierul nostru se transforma ca să funcționeze in mom-mode. Explozia de hormoni, momentul nașterii, primul an de viața al copilului, crează o noua persoana, și nu ma refer la cea a bebelușului.

Eu am descoperit imediat după ce l-am născut pe fiul meu, că încep o alta viața.

De când am devenit mama am descoperit că:

1. Dumnezeu îți da puterea necesară ca să reziști, să rămâi vie, și cel mai miraculos, să uiți durerea unui travaliu de 35 de ore.
2. Nopțile nedormite nu sunt atât de strașnice ca cele dinaintea maternității, când credeam că a doua zi nu o sa pot măcar să-l țin in brațe, de undeva căpătam energie pentru întreaga zi, și așa in fiecare zi.
3. Frica. Am recunoscut în sfârșit cât îmi este de frică. Am înțeles-o pe mama când vedea totul în jurul meu potențial pericol. Frica pentru el stă la cârma maternității, în rând cu multă dragoste și responsabilitate.
4. Răbdarea. De câtă răbdare are nevoie o mama. Să schimbi scutecul pe care abia i l-ai pus, să strângi de pe jos mancarica pe care abia i-ai gătit-o, să speli hăinuța, care abia s-a uscat.
5. Îți vezi părinții prin totalmente alți ochi. I-am mulțumim mamei și i-am zis ca o iubesc cu atâta ardoare, de parca prima oară am văzut-o, de parca M-am născut eu.
6. Retrăiești Copilăria ta. Noi creștem și uitam multe detalii din copilărie, pe care mai apoi, când devenim părinți le simțim din nou vii și prezente. Îți aduci aminte de jucării, jocuri, culoarea primei biciclete, hăinuțe și felul cum îți prindea mama parul. Ce cadou frumos!
7. Chiar și când dormi, instinctul mater rămâne alert. Noi nici când dormim nu încetam să ne protejam instinctiv puii.
8. Când ne uitam în oglinda, mă uit la el, nu la mine.
9. Îmi respect corpul, a dat naștere și hraneste un pui de om. E mai valoros decât ce îi ceream eu, abdomen plat și picioare drepte.
10. Am înțeles ca Nicodata nu o sa mai fiu  cea dinaintea Lui, dinaintea Maternității.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4610 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.