Acasa | Good to know | Cum s-a schimbat atitudinea fata de sex din anii '80 pana in prezent, potrivit unui sexolog

Cum s-a schimbat atitudinea fata de sex din anii '80 pana in prezent, potrivit unui sexolog

 SHARE  

Adaugat in 8 ianuarie 2018

Cum s-a schimbat atitudinea fata de sex din anii '80 pana in prezent, potrivit unui sexolog

Consimtamant. Foto: pixabay.com

Din anii '80 pana acum au aparut unele schimbari in modul in care privim sexul. Cercetatoarea Carol Queen de la Institute for Advanced Study of Human Sexuality prezinta cateva dintre ele.

1. Pozitivitatea sexuală devine mai intersecțională

Mai multe grupuri marginalizate sunt luate în considerare în cercurile sexuale pozitive, spune Queen. Avem discuții, de exemplu, despre modul în care persoanele cu dizabilități pot avea o viață sexuală uimitoare și cum persoanele trans pot fi sprijinte de partenerii lor.

2. În sfârșit, feminismul începe să accepte lucrătorii sexuali

Carol Queen a petrecut primele decenii ale carierei sale în lupta cu feministele care au egalat sexul heterosexual cu dominația masculină, pornografia cu degradarea și munca sexuală cu lipsa de putere. Există încă o mulțime de stigmatizări asociate muncii sexuale, însă feminismul mainstream este acum preocupat de drepturile lucrătorilor sexuali. Și mai degrabă decât să demonizam toate pornirile sau munca sexuală, dezvoltăm o înțelegere mai nuanțată a ceea ce constituie opresiunea.

3. Femeile se preocupa mai mult de propria lor plăcere


În 1998, Sex and the City a venit să ne arate că este bine ca femeile să aibă dorințe sexuale. Șaisprezece ani mai târziu, Broad City ne-a învățat că este in regula ca femeile să-și prioritizeze dorințe fata de dorintele partenerilor lor - și chiar să nu-și dorească un partener.

4. Oamenii încă nu inteleg suficient consimțământul


Chiar daca din ce în ce mai multe femei vorbesc despre atacurile sexuale, Carol Queen este preocupată de faptul că ne concentrăm asupra aspectelor greșite ale recentelor scandaluri, criticând mai degrabă aparențele făptuitorilor și preferințele sexuale decât acuzațiile. Accentul este pus pe inducerea unui sentiment de culpabilitate in loc de presupusul abuz

Cercetatoare se întreabă dacă  nu cumva regresăm la negativitatea sexuală, criticând actele sexuale pentru alt motiv decât pentru lipsa consensului. "Îmi fac griji că este vorba despre rușinea sexului în ansamblu, spre deosebire de actele non-consensuale", spune ea. "Sexul nu este la fel ca sexismul."

5. Sexul este pretutindeni acum, dar educatia sexuala încă lipsește

Pe internet gasesti orice legat de sex în câteva secunde. Dar asta nu înseamnă că știm mai multe despre sex. Încă aflăm că femeile pot avea orgasm numai prin relații sexuale, că plăcerea bărbaților este cea mai importanta și o mulțime de alte mituri dăunătoare.

Tehnologia ar trebui folosită pentru a ne oferi informații exacte despre sex.

"Asta este următorul pas, pe lângă condamnarea violului și a abuzului: comunicarea și înțelegerea funcționării corpurilor într-o situație sexuală".Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6459 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.