Acasa | Familie | Barbatii isi streseaza de doua ori mai mult sotiile decat o fac copiii

Barbatii isi streseaza de doua ori mai mult sotiile decat o fac copiii

 SHARE  

Adaugat in 9 ianuarie 2018

Barbatii isi streseaza de doua ori mai mult sotiile decat o fac copiii

Familie. Foto: pixabay.com

Bărbații stresează soțiile. O soție minunată, o gospodină grozavă și o mamă grijulie sunt doar câteva dintre multele caracteristici pe care o femeie le poate avea în timpul unei căsnicii.

Cu tot haosul pe care îl pot aduce copiii într-o căsnicie, nu este deloc surprinzător faptul că femeile experimentează deseori stresul de-a lungul acestei călătorii.

Dar cum rămâne cu soțul? Este posibil ca soțul să inducă mai mult stres în viața soției sale decât o fac copiii? În societatea de astăzi, tot mai multe femei simt că ar trebui să fie mai degrabă mame pentru partenerii lor, decât să se bazeze pe ei. De ce?

Multe femei sunt lăsate să joace diverse roluri în relațiile pe care le au: acela de bucătar, profesor, doctor, menajeră și chiar organizatoare de evenimente. Chiar dacă se comportă ca niște super-femei, de fapt nu sunt. Și din acest motiv, ele mai și obosesc. Iar acest lucru le poate afecta munca pe care o fac în afara casei.

Bărbații stresează soțiile. Sondaj pe 7.000 de mame

Pentru a studia mai bine această situație, www.today.com a efectuat un sondaj la care au participat peste 7.000 de mame. Rezultatele au arătat că nivelul mediu de stres pentru o mamă este de 8,5 din 10. În plus, 46% dintre femeile chestionate au spus că soții lor le provoacă mai mult stres decât copiii lor.
Un alt lucru pe care cercetătorii l-au descoperit în urma sondajului a fost că trei din patru mame cu parteneri au raportat că ele îndeplinesc majoritatea îndatoririlor părintești și casnice.
Una din cinci mame a raportat, de asemenea, că nu primește ajutor suficient din partea soțului, ceea ce este o sursă imensă de stres zilnic. De asemenea, mamele s-au plâns că nu au suficient timp, pentru a face tot ce trebuie făcut într-o zi obișnuită.

Dacă soțul nu mai este, soția va fi bine. Nu și invers!

Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că cercetătorii au descoperit recent că acest lucru afectează sănătatea fiecărui partener. Un studiu efectuat de Universitatea din Padova a constatat că, dacă soția nu mai este, iar soțul rămâne cu toate responsabilitățile, sănătatea sa se deteriorează. Dar dacă soțul nu mai este, starea de sănătate a soției se îmbunătățește.
Cum se poate remedia acest lucru? Primul pas pentru a remedia această problemă este să discuți cu soțul sau cu partenerul tău despre acest lucru. S-ar putea să ajute dacă încerci să faci o listă care vă va permite atât împărțirea sarcinilor, cât și explicarea faptului că împărțirea sarcinilor va reduce stresul din viața ta.

Ce soluții să aplicați

Oricât de mult s-ar plânge bărbații că ei duc greul în afara casei, adevărul este că ei își doresc să fie cei mai buni soți și tați. Doar că, uneori, soțiile nu au încredere deplină în soții lor, atunci când vine vorba de îndatoririle acestora.
Cum se poate remedia acest lucru? Cea mai bună modalitate pentru o mamă de a-și ușura sarcinile zilnice este să aibă încredere în soțul ei. Sunt o echipă și împreună se află în această căsnicie. Trebuie să aibă încredere unul în celălalt. De asemenea când soțul își ajută soția, îi oferă în felul acesta femeii șansa de a-și reîncărca bateriile și de a avea timp și pentru ea. Dacă asta înseamnă să-l lăsăm pe tati să se bălăcească în noroi cu copiii, atunci așa să fie!Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6352 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.