Acasa | Articolul tau | Masajul pe testate

Masajul pe testate

 SHARE  

Adaugat in 18 ianuarie 2018

Masajul pe testate

Masaj

Sunt printre acei oameni cărora nu le place masajul. Am auzit povesti despre mâini de aur, despre cel mai bun raport masaj/preț, despre deplasare la domiciliu și ședințe prelungite.

Am avut un angajator care ne punea la dispoziție o oră de masaj, prin intermediul unei companii specializate. Nu puteam înțelege cum poate cineva să te relaxeze în locul în care îți bâzâie toate mail-urile în creieri.

Am avut o primă experiență de masaj de relaxare în Turcia la un centru al hotelului unde am fost cazată. Industrie. Repede, pe bandă rulantă, într-un semi-întuneric plin de fum „atomat”. Masajul în sine deloc relaxant, doamna care m-a preluat urmând un patern general valabil de apăsări și frământări, care s-a soldat cu o febră musculară generalizată.

Următoarea interacțiune a fost masajul anticelulitic. Mergeam de două ori pe săptămână să mă frământe o domnișoară hotărâtă. Era așa de hotărâtă, că plecam de acolo cu cele mai colorate vânătăi posiblile. Asta, pe lângă fâșăitul ușor penibil care îmi însoțea mersul în drum spre casă, pentru că domnișoara hotărâtă nu mă lăsa să ies din salon decât după ce mă înfășura zdravăn în folie de plastic.

Cireașă de pe tort a fost masajul ”oriental” dintr-un centru cu renume de la noi din țară. Prietenii mi-au făcut cadou un voucher de masaj mega-relaxant, în apropierea vilei unde îmi sărbătoream ziua de naștere. Îmi aduc aminte destul de puține lucruri de la acea aniversare, pentru că m-am dus la masajul relaxant peste zi, ca să fiu în cea mai bună formă în a doua parte a zilei. Masajul mega-relaxant mi-a provocat frisoane și stari de tremurat, mușchi încleștați și febră musculară. După ce am băut un ceai am adormit și m-am mai trezit dimineată, îngrozitor de amorțită.

După așa experiențe, disponibilitatea mea în fața oricărei propuneri de acest gen era nulă.

După o vară în care m-a învins aerul condiționat din birou, m-am pomenit cu ceea ce medicii au stabilit sinuzită. Dureri oribile de cap, ajunsesem să respur numai pe gură, nu mai puteam să dorm. Într-o astfel de stare eram la o seară de remy cu mai mulți prieteni. A venit la mine unul dintre ei, Hudini, mi-a spus să mă întind pe canapea și a început să îmi apese niște puncte în zona sprâncenelor și la baza nasului. M-a durut, până la maximum de acceptare, iar masajul a durat cam 20 de minute. Am simțit că parcă la un moment dat și-a dat seama că mă doare și a slăbit apăsarea, băgându-mi parcă aer în sinusuri. Am plecat acasă într-o formă radical îmbunătățită, după prima mea ședință de masaj terapeutic.

Dimineață am scos din mine o cisternă de muci, iar în următoarele două săptămâni am respirat normal. Evident, la primul frig, cu sensibilitatea deja formată, mi-au revenit durerile de cap, respiram iar numai pe gură, și tot așa...

L-am căutat de Hudini pentru că la el avea ”bagheta magică”. L-am căutat pentru că nu înțelegeam cum câteva minute de presiune exercitată pe anumite puncte din corp pot să îmi redea respirația corectă și să îmi înlăture durerile de cap. Răspunsul lui a fost simplu, masajul Shiatsu. Cu alte cuvinte o formă de masaj pe care corpul meu a aceptat-o pentru că știe că îi face bine.

Masajul Shiatsu este o tehnică de masaj terapeutic, care presupune apăsarea unor puncte speciale din corp, pentru detensionare și vindecare. Este un fel de acupunctură, dar fără ace și că este o metodă de combatere a mai multor afecțiuni, chiar până la cele mai agresive.

Nu vreau musai să îi fac publicitate, dar îmi ține sinuzita sub control și mă duc și când sunt mai stresată la birou. Deci, există și masaj pe bune. :)

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Beatrice
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5821 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.