Acasa | Familie | Cum am ajuns o mamă ”cool”

Cum am ajuns o mamă ”cool”

 SHARE  

Adaugat in 20 februarie 2018

Cum am ajuns o mamă ”cool”

Mama. foto: pixabay.com

O mamă cool este acea mamă mereu pusă pe glume și gata de joacă, este acea prietenă de care copiii ei au nevoie pentru a crește și a se dezvolta frumos.

Cea mai mare bucurie a mea a fost atunci când copiii mei mi-au spus că sunt cool și că preferă oricând să petreacă timp cu mine. Am încercat mereu să fiu ca o prietenă pentru ei, cea mai bună prietenă, și m-am străduit mult să ajung la inima lor, să aibă încredere în mine și să-și lase în grija mea toate dorințele, năzuințele dar și grijile care le năpădesc sufletele lor mici. Până acum am reușit, însă mi-aș dori ca și atunci când vor ajunge la vârsta adolescenței să mă considere la fel de cool.

Cum am ajuns o mamă cool

De foarte mici, am vorbit cu copiii mei ca și cum ar fi fost niște adulți prieteni. Orice întrebare au pus, pe orice temă, eu mi-am făcut mereu timp și le-am explicat, cu cuvinte simple, noțiuni complicate. Nu demult, băiatul cel mare mi-a spus că vrea să ne pupăm pe gură, așa cum o fac acorii din filme. Am lăsat tot ce făceam în acel moment, m-am așezat lângă el și am început să-i pun întrebări și să-i dau și răspunsuri la scenele pe care le-a văzut el. A fost prima noastră discuție despre sex, iar mintea lui de șase ani și jumătate pare că a recepționat întreg mesajul.

Altădată, am vorbit despre scenele violente din filme, dar și despre personajele create pe calculator.

În mintea lor de copii, am ajuns cool pentru că nu le-am pus mâna la ochi atunci când doi actori se sărutau și nici nu m-am fâstâcit și nu am închis televizorul atunci când erau scene de violență într-un film. Le-am explicat că nu ar fi bine să se uite la așa ceva deoarece îi poate afecta emoțional, mai exact, pe înțelesul lor, ar putea visa noaptea și deoarece imaginația lor e foarte bogată, nu vor reuși să facă diferența dintre un film și realitate.

Au rămas cu ochii căscați la mine, nu știu dacă au înțeles exact ce voiam să spun, dar au priceput că e ceva important și, probabil datorită tonului meu serios, data viitoare au spus singuri că nu ar trebui să vadă o asemenea scenă și au stins televizorul.

Sunt cool pentru că mă transform în copil

Însă, atunci când am avut ocazia să vedem filmul Star Wars, ne-am uitat împreună la primele părți ale seriei și le-am dat tot felul de explicații tehnice legate de cum se făceau filmele în anii 70 și am încercat să le descriu procedeele prin care acele personaje au fost create pe calculator. De asemenea, le-am explicat și cum la vremea aceea oamenii nu avea acces la foarte multe informații, cum tehnologia era rudimentară, lucru care a făcut ca acel film să fie un foarte mare succes. La orice astfel de discuții, par să soarbă orice informație. Iar apoi se pot duce la școală să le repete colegilor ce au auzit de la mama lor cool.

Întrebați de ce sunt cool, mi-au răspuns că doar eu mă transform în copil și sunt în stare să mă joc cu ei ore în șir, de-a soldații, de-a piloții de curse sau de-a pirații. Sunt cool pentru că în serile de weekend îi las să se culce la ce oră vor ei și stau cu ei de vorbă oricând și oricât.

Și, probabil mai sunt cool că le îndeplinesc multe dintre cele mai mari dorințe culinare. Am realizat în urmă cu mai mult timp că nu e un păcat dacă o dată la o lună îi las să mănânce crenvursti sau ciocolată. Și când am văzut cât de mult se bucură, am încercat să leg aceste decadențe culinare de un moment important, un moment al nostru. O seară în care ne uităm la un film preferat sau un weekend în care pe care ar trebui să ni-l petrecem împreună.

Însă, dacă mă întrebați pe mine, sunt cool pentru că fac tot posibilul să fiu lângă ei oricând au nevoie de mine, nu îi mint niciodată, le permit tot ce știu că nu le poate face rău sau nu e cu adevărat periculos și am grijă să rămân mereu tânără la suflet și cât mai modernă.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5118 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.