Acasa | Relatii | Cand trebuie să renunți la o relație? Există semne?

Cand trebuie să renunți la o relație? Există semne?

 SHARE  

Adaugat in 23 martie 2018

Cand trebuie să renunți la o relație? Există semne?

Despartire. Foto: pixabay.com

Când investesti mult intr-o relatie, poate fi greu să renunți, pentru ca te ingrijorezi de impactul asupra copiilor, te intrebi dacă ai făcut cu adevărat tot ce se putea face sau ti-e frica de singuratate.

Dar atunci când o relație se deteriorează, există în mod inevitabil întotdeauna o perioadă în care niciun efort nu o mai poate salva, conform psychologytoday.com. Sa stii când să renunți este cheia pentru a-ti  pastra propria sănătate mintală intacta și bunăstarea și apoi poti să cauti o relație mai bună. Care sunt semne care ne arata că este timpul să renunțăm la o relatie?

1. Bunătatea a dispărut.


În timp ce chimia și valorile comune sunt importante, la sfârșitul zilei, relațiile solide se bazează pe bunătatea care există între două persoane. Bunătatea este ceea ce menține relațiile împreună. Bunătatea și bunăvoința față de celălalt. Cand esti de partea partenerului, chiar dacă s-ar putea să fie greșit. Este dorința de a ierta greșelile  și de a tolera obiceiurile enervante. Este suportul, admirația, respectul, dedicația și angajamentul pe care îl ai. În general, bunătatea nu dispare peste noapte; se erodează în timp. Comportamentele care indică faptul că bunătatea dispare includ iritabilitatea cronică, furia, distanța, răutatea și lipsa respectului.

2. Nu esti respectat.


Respectul este unul dintre aspectele cele mai importante ale oricărei relații; chiar mai important decat încrederea, pentru că nu poți avea încredere în cineva care nu te respecta. Chiar și lucrurile mici contează, pentru că modul în care cineva te tratează în cele din urmă dezvăluie caracterul și sentimentele adevărate. Lipsa respectului poate să vină în diferite moduri și este posibil să nu o recunoști întotdeauna, dar o vei simți mereu. Este acel sentiment pe care il ai atunci cand unele asteptari normative din relatie au fost incalcate. Comportamente precum insulte, minciuni sau înșelăciune sunt semne de lipsă de respect și ceea ce dezvăluie cu adevărat este o lipsă de îngrijorare cu privire la modul în care te simti și cum te afectează aceste comportamente.

Dacă nu esti sigur dacă partenerul este lipsit de respect sau nu, spune-i cum comportamentul sau te face să te simțiți și vezi ce se întâmplă. Dacă el sau ea face un efort să înțeleagă perspectiva ta și să-și schimbe comportamentul, iti arată că ii pasă, dar dacă nu va asculta sau are același comportament, manifestă o lipsă de respect pentru tine și pentru relația voastră .

3. Încerci prea mult.


Fluxul de energie între două persoane în cele mai multe relații sănătoase este în general destul de egal. Atunci când o relație începe să se deterioreze, se poate simți ca o persoană face tot pentru a o menține, ceea ce creează un dezechilibru și o deconectare. Persoana care depune mai multe eforturi poate avea resentimente, iar persoana cealalta poate deveni din ce în ce mai mulțumită. Dacă simți că ai depus cele mai multe eforturi în relația ta în ultima vreme, fă un pas înapoi și vezi ce se întâmplă. Dacă partenerul vine spre tine, mai sunt sanse. Dacă, totuși, te retragi și partenerul devine furios sau continuă să se îndepărteze mai mult, atunci sunt riscuri să nu se mai întoarcă.

4. Este tot timpul vorba despre cealaltă persoană.


În timp ce fiecare relație este diferită, ambii oameni ar trebui, în general, să simtă că există loc pentru ei să se dezvolte și să simtă ca visele și aspirațiile lor individuale pot fi indeplinite. Relațiile care sunt dezechilibrate tind să se învârtă în jurul unei persoane. Persoana în jurul căreia relația se învârte este, în general, mulțumită de acest aranjament, în timp ce cealaltă va avea resentimente și sentimentul ca fost folosita. Dacă simți că relația are legătură cu cealaltă persoană, încearca să ai un spatiu pentru tine, sa iti comunici nevoile; dacă partenerul este supărat sau nu este receptiv, atunci  pentru a te regăsi și a a-ti menține propria identitate, va trebui să treci mai departe.

Sa spui la revedere nu este niciodată ușor, dar menținerea respectului de sine și a demnității este cheia bunăstării mintale și, uneori, renunțarea este cel mai bun lucru pe care îl poti face.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

12041 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.