Acasa | Relatii | Cand trebuie să renunți la o relație? Există semne?

Cand trebuie să renunți la o relație? Există semne?

 SHARE  

Adaugat in 23 martie 2018

Cand trebuie să renunți la o relație? Există semne?

Despartire. Foto: pixabay.com

Când investesti mult intr-o relatie, poate fi greu să renunți, pentru ca te ingrijorezi de impactul asupra copiilor, te intrebi dacă ai făcut cu adevărat tot ce se putea face sau ti-e frica de singuratate.

Dar atunci când o relație se deteriorează, există în mod inevitabil întotdeauna o perioadă în care niciun efort nu o mai poate salva, conform psychologytoday.com. Sa stii când să renunți este cheia pentru a-ti  pastra propria sănătate mintală intacta și bunăstarea și apoi poti să cauti o relație mai bună. Care sunt semne care ne arata că este timpul să renunțăm la o relatie?

1. Bunătatea a dispărut.


În timp ce chimia și valorile comune sunt importante, la sfârșitul zilei, relațiile solide se bazează pe bunătatea care există între două persoane. Bunătatea este ceea ce menține relațiile împreună. Bunătatea și bunăvoința față de celălalt. Cand esti de partea partenerului, chiar dacă s-ar putea să fie greșit. Este dorința de a ierta greșelile  și de a tolera obiceiurile enervante. Este suportul, admirația, respectul, dedicația și angajamentul pe care îl ai. În general, bunătatea nu dispare peste noapte; se erodează în timp. Comportamentele care indică faptul că bunătatea dispare includ iritabilitatea cronică, furia, distanța, răutatea și lipsa respectului.

2. Nu esti respectat.


Respectul este unul dintre aspectele cele mai importante ale oricărei relații; chiar mai important decat încrederea, pentru că nu poți avea încredere în cineva care nu te respecta. Chiar și lucrurile mici contează, pentru că modul în care cineva te tratează în cele din urmă dezvăluie caracterul și sentimentele adevărate. Lipsa respectului poate să vină în diferite moduri și este posibil să nu o recunoști întotdeauna, dar o vei simți mereu. Este acel sentiment pe care il ai atunci cand unele asteptari normative din relatie au fost incalcate. Comportamente precum insulte, minciuni sau înșelăciune sunt semne de lipsă de respect și ceea ce dezvăluie cu adevărat este o lipsă de îngrijorare cu privire la modul în care te simti și cum te afectează aceste comportamente.

Dacă nu esti sigur dacă partenerul este lipsit de respect sau nu, spune-i cum comportamentul sau te face să te simțiți și vezi ce se întâmplă. Dacă el sau ea face un efort să înțeleagă perspectiva ta și să-și schimbe comportamentul, iti arată că ii pasă, dar dacă nu va asculta sau are același comportament, manifestă o lipsă de respect pentru tine și pentru relația voastră .

3. Încerci prea mult.


Fluxul de energie între două persoane în cele mai multe relații sănătoase este în general destul de egal. Atunci când o relație începe să se deterioreze, se poate simți ca o persoană face tot pentru a o menține, ceea ce creează un dezechilibru și o deconectare. Persoana care depune mai multe eforturi poate avea resentimente, iar persoana cealalta poate deveni din ce în ce mai mulțumită. Dacă simți că ai depus cele mai multe eforturi în relația ta în ultima vreme, fă un pas înapoi și vezi ce se întâmplă. Dacă partenerul vine spre tine, mai sunt sanse. Dacă, totuși, te retragi și partenerul devine furios sau continuă să se îndepărteze mai mult, atunci sunt riscuri să nu se mai întoarcă.

4. Este tot timpul vorba despre cealaltă persoană.


În timp ce fiecare relație este diferită, ambii oameni ar trebui, în general, să simtă că există loc pentru ei să se dezvolte și să simtă ca visele și aspirațiile lor individuale pot fi indeplinite. Relațiile care sunt dezechilibrate tind să se învârtă în jurul unei persoane. Persoana în jurul căreia relația se învârte este, în general, mulțumită de acest aranjament, în timp ce cealaltă va avea resentimente și sentimentul ca fost folosita. Dacă simți că relația are legătură cu cealaltă persoană, încearca să ai un spatiu pentru tine, sa iti comunici nevoile; dacă partenerul este supărat sau nu este receptiv, atunci  pentru a te regăsi și a a-ti menține propria identitate, va trebui să treci mai departe.

Sa spui la revedere nu este niciodată ușor, dar menținerea respectului de sine și a demnității este cheia bunăstării mintale și, uneori, renunțarea este cel mai bun lucru pe care îl poti face.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8545 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.