Acasa | Familie | Ce trebuie să ai în comun cu partenerul pentru o relație de cuplu puternică?

Ce trebuie să ai în comun cu partenerul pentru o relație de cuplu puternică?

 SHARE  

Adaugat in 19 aprilie 2018

Ce trebuie să ai în comun cu partenerul pentru o relație de cuplu puternică?

Cuplu. Foto: pixabay.com

De câte ori nu ați auzit expresia ”contrariile se atrag” într-un cuplu? Și de câte ori ați trăit totuși senzația că oricât de ”condimentată” este relația voastă de cuplu, atunci când există diferențe de opinii, armonia vine tot din lucrurile pe care le aveți în comun!

Am găsit pe netmums.com 5 lucruri comune pe care doi parteneri ar trebui să le aibă pentru a construi o relație de cuplu puternică.

1. Stiluri parentale asemănătoare

Când într-un cuplu apare și un copil, gestionarea conflictelor, fie ele cât de mici, devine mai dificilă. Cu atât mai grea dacă cei doi parteneri nu au aceleași principii și același stil când vine vorba despre educarea și creșterea copilului. Așadar, pentru o relație de cuplu puternică atunci când la mijloc este și un copil, cheia este aceea de a avea atitudini similare de parenting.

Cei doi parteneri ar trebui să continue acest parteneriat începând cu modul în care-l lăudă pe cel mic. Chiar dacă nimeni nu te învață să fii părinte, într-o familie este foarte important ca cel mic să primească aceleași mesaje și aceeași atitudine de la ambii părinți.

„De asemenea, este esențială comunicarea, astfel încât atunci când există diferențe în ceea ce privește creșterea copilului, cei doi parteneri să poată discuta și să stabilească de unde provin diferențele și de ce”, spun specialiștii citați de netmums.com.

2. Stiluri de comunicare pașnice

Există persoane care comunică agresiv fără intenție. La oboseală, stres sau discuții contradictorii, secretul este tonul jos și argumentele clare și cu sens. O comunicare pașnică întotdeauna va aduce rezultatele dorite. „Este important să aveți un stil asemănător de a vă argumenta alegerile sau de a vă exprima nemulțumirile. Tonul pașnic de ambele părți va aduce doar soluții bune”, spun psihologii.

3. Aceeași atitudine față de bani

Pentru o relație de cuplu puternică, nu discutați prea des despre bani. De preferat să încercați să aveți aceeași atitutdine când vin vorba de cheltuit sau economisit.

„Relația poate să înflorească dacă, de la început, vă declarați nu doar iubirea, ci și ce înseamnă pentru fiecare dintre voi banii. Atitudinea similară față de bani este foarte importantă într-o relație”.

Și chiar dacă aveți opinii diferite, asigurați-vă că vorbiți despre ele. Unul dintre cele mai mari pericole într-o relație este presupunerea că știm ce vrea sau gândește cealaltă persoană. Comunicarea este esențială inclusiv când subiectele de discuție sunt cheltuielile și economiile.

4. Respect reciproc pentru relația voastră

Relațiile necesită timp și efort. Când apare un copil, cei doi parteneri sunt, de multe ori, atât de debusolați, încât relația de cuplu este pusă pe locul 2. Chiar dacă această situație este înțeleasă și are argumente, nu ar trebui să dureze foarte mult. Respectul reciproc față de relație nu trebuie să dispară niciodată. Și implicarea partenerilor ar trebui să fie la fel de intensă din partea amândurora.

Relațiile au nevoie de timp și îngrijire. Ambii parteneri ar trebui să știe și să respecte acest lucru. Amândoi trebuie să ajute relația și să mențină intimitatea.

5. Responsabilitatea comună pentru treburile casnice

Având opinii comune despre cine și ce face în casă face ca relația să meargă mult mai bine și cuplul să fie unul puternic.

Înțelegerea nevoii de a rezolva și treburi casnice este esențială. Este important ca fiecare partener să se simtă confortabil cu rolurile pe care le are. Și dacă este nevoie de schimbări de roluri sau de ajutor, tot comunicarea este cea care rezolvă micile situații de criză.

Voi ce aveți în comun cu partenerul vostru și cum vă păstrați armonia în cuplu?Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6390 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.