Salam de biscuiti cu ciocolata / Foto: SmartWoman.ro
Portii: 6-8
Timp de preparare: 30 de minute (plus 3 ore la rece)
Ingrediente:
300 grame biscuiti simpli
150 grame de unt la temperatura camerei
100 grame zahar
1 plic de zahar vanilat
2 oua
100 ml rom brun (sau 80 ml lapte si 15 ml esenta de rom)
200 grame ciocolata de menaj
80 grame stafide (optional)
Preparare:
1. Topiti ciocolata pe bain marie.
2. Sfarimati cu mina biscuitii de dimensiuni potrivite (vezi film).
3. Daca doriti sa folositi stafide, puneti-le la inmuiat in rom sau in lapte amestecat cu rom.
4. Pregatiti o tava de cozonac pe care o tapetati cu hirtie de copt suficient de lunga si lata cit sa acopere salamul de biscuiti.
5. Bateti ouale.
6. Amestecati intr-un vas adinc untul cu zaharul si zaharul vanilat pina granulele de zahar sunt aproape dizolvate.
7. Adaugati si incorporati ouale batute.
8. Adaugati romul si, eventual, stafidele.
9. Incorporati ciocolata topita.
10. Adaugati biscuitii si amestecati bine ingredientele uscate cu cele umede.
11. Turnati amestecul in tava.
12. Presati bine pentru a elimina golurile de aer si ambalati salamul.
13. Rasturnati salamul ambalat pe o folie de aluminiu.
14. Stringeti bine, dati-i forma dorita si depozitati la rece pentru minim 3 ore inainte de servire.
Salamul de biscuiti se serveste rece taiat in felii de 8-10 milimetri grosime.
[gallery link="file"]