Acasa | | Consuma legumele in stare cat mai naturala! Nu le prepara termic si nu le curata de coaja!
De exemplu, in coaja cartofului se afla aproximativ 50 % din nutrientii lui. Plus fibre, plus antioxidanti puternici si benefici organismului… Cartoful, mai ales cel rosu, se consuma cu tot cu coaja, dupa ce a fost spalat bine.
Principiile alimentare asiatice sunt cele care ne invata aceleasi lucri: legumele si fructele nu se curata de coaja si se consuma in stare cat mai naturala. Un medic roman, care traieste in Japonia, iti ofera informatii pretioase despre alimentele ambalate, culoarea alimentelor si importanta consumului de alimente autohtone.
Ultimele studii ale specialistilor in calitatea alimentelor arata ca, in orice cura de slabire, cartoful fiert/copt si racit are efecte pozitive spectaculoase. Inca un mit, vechi de cand lumea, daramat! Cartoful, necuratat de coaja, fiert sau copt si neaparat racit la temperatura camerei accelereaza metabolismul cu cca 30 %. Prin racire, in cartof, se dezvolta amidonul rezistent, care se comporta ca o fibra alimentara, ce da senzatie de satietate si potenteaza arderea grasimilor.
Cartofii fierti si raciti se combina cu legume fierte sau gratinate si cu salate. Nu ii combinati, insa, niciodata cu alte amidonoase de genul paste, orez sau paine !
Sfaturi practice, care sa te ajute in alegerea alimentelor, informatii despre grasimile rele si grasimile bune, despre alimentele-tratament, gasesti pe site-ul Irina Reisler.
<<GRASIMEA POATE UCIDE. Poti sa slabesti corect si echilibrat. Si eu am avut 100 kg. Am slabit 44 si, de 8 ani, mentin ceea ce am castigat – sanatatea. Eu nu va vorbesc din carti. Stiu ce inseamna kilogramele in plus si vreau sa va transmit un singur mesaj: SE POATE ! Atunci cind “imi doresc” se transforma in “VREAU”. >>