Acasa | Articolul tau | Bacsisul la restaurant. Am fost chelnerita si stiu cum ii injuram in gand pe cei care ne tratau foarte urat si nu lasau nici un leu...
Bacsisul la restaurant / Foto: Agerpres/Xinhua
- Vezi aici articolul care a generat un asemenea comentariu-reactie
Pe de alta parte, nici eu nu las foarte mult bacsis, depinde de multe lucruri, in special daca m-a servit bine sau cat de scumpa e mancarea. Alta chestie ar fi - poate chelnerul ar dori sa serveasca repede si bine, dar ce faci daca bucatarul intarzie comanda sau nu face mancarea cum ar vrea clientul? Atunci cine e certat?, tot chelnerul… si mai sunt bucatari care desi au salariu triplu mai vor si bacsisul chelnerului (am vazut cazuri).
Aici in Canada este de 10 %, dar nu esti obligat… Totusi vrei sa ii dai pentru ca te serveste super bine, repede si vorbeste frumos si inca vine de 2 ori in timpul mesei sa te intrebe daca iti place mancarea si ai nevoie de ceva.
Si in Romania intr-adevar chelnerii se bazeaza mai degraba pe bacsis decat pe salariu, patronul zice: ce salariu mare, ca tu ai deja bani de la clienti.
Nota redactiei: Comentariul a fost postat la articolul “Client civilizat, nu dau bacsis pentru nesimtire”
Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata.
* Redactia SW isi rezerva dreptul de a modera materialele primite si de a le publica sub aceasta rezerva.
* Redactia SW isi rezerva dreptul de a alege, de a edita si de a transforma o parte dintre comentariile postate de cititori (ca raspuns la articolele de pe site) in materiale de sine statatoare.