Upload Foto sau Video
VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Inapoi Inainte

O familie fericita / Foto: SmartWoman

ZOOM
+ SHARE  
| 50 |

VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel”

“Nu am aflat ca am o sarcina cu Sindrom Down, ci am aflat a doua zi dupa ce am nascut ca am un copil cu Sindromul Down. A venit obstetricianul si mi-a zis ca avem o mica problema, dar ca mai mult ca sigur este o forma usoara si imi garanteaza ca acest copil va fi normal. Nu este normal, are Sindromul Down”. Asa incepe povestea unei proaspete mamici, care intr-o dimineata a aflat ca baietelul ei este altfel. Nimeni nu i-a spus, insa, Gabrielei Tanase ce inseamna asta.

Si nici nu se gandea la odiseea care avea s-o astepte. A iesit din anestezie si a aflat rapid si fara prea multe explicatii ca Mihaita are cateva ore si un sindrom despre care nimeni nu stia nimic. “Am refuzat sa credem. Medicii nu ne spuneau nimic, asistentele se fereau de noi, doctoritele veneau, se uitau, si plecau, nu discutau cu mine”. Primul sfat a venit de la neonatolog, care i-a spus tatalui: “copilul vostru are Sindrom Down, sper ca nu-l abandonati in spital”. Scurt pe doi, ceea ce avea sa caracterizeze mai toate raspunsurile specialistilor, de aici inainte.

Gabriela Tanase avea 35 de ani si o sarcina in parametri, dupa cum i-a spus doctorul. Gabriela este medic stomatolog si a avut incredere in colegul de breasla. A intrebat totusi daca nu este nevoie de amniocenteza, un test cu o acuratete de 99,8% in detectarea Sindromului Down. Raspunsul a fost negativ.

Dupa ce au plecat din spital, parintii au invatat sistematic ce inseamna sa te lupti cu un intreg sistem incremenit in ignoranta. Primul semn: geneticianul la care au mers sa-i faca micutului cariotipul – un test de sange care arata cu siguranta daca bebelusul are SD. “Ne-a spus ca nu este nevoie de cariotip, se vede ca acest copil are sindrom, nu mai trebuie sa cheltuim alti bani, asa ca sa mi-l iau acasa sa mi-l cresc”. In plus, niste sfaturi pe care experienta le-a contrazis pe deplin: “sa-l cresc pana la trei ani si apoi sa ma duc cu el la terapii”. A fost al doilea contact cu un specialist de la care au aflat doar strictul necesar.

Salvarea a venit, in prima faza, prin Internet. Parintii au aflat ca cel mai bine este ca micutul sa inceapa terapia cat mai devreme posibil. Asa ca au inceput din nou cautarile. Au mers intai la kinetoterapie, apoi au inceput logopedia si terapia ocupationala. “Intre timp, am terminat cu kinetoterapia ca am crescut si ne-au spus ca e bine si acum merge la gradinita”, poveste Gabriela, care din momentul in care l-a nascut pe Mihaita si-a schimbat intreaga viata. Acum, gandeste totul in functie de programul baiatului, care rivalizeaza lejer cu agenda unui om de afaceri.

De la ora 8:00 la 17:00 gradinita, de doua ori pe saptamana; intercalat, de trei ori pe saptamana, programul de gradinita este pana la ora 15:30, pentru ca urmeaza pana la 20:00 terapie ocupationala si logopedie, acasa, cu terapeutul. Sambata: exercitii fizice si bazin. Dar totul este facut in joaca si cu zambetul pe buze, pentru ca asa Mihai invata sa descopere intreaga lume. “Iar eu nu am timp de pierdut pentru baiatul meu, este timpul lui”, explica mama.

Baiatul are acum aproape cinci ani si o surioara de doi ani. “Se mai cearta, se mai imping, se mai pupa. Ea il iubeste la nebunie, el o mai ignora. Dar nu mananca niciunul nimic daca nu ii dau si celuilalt”. O familie frumoasa, din care rasar din timp in timp ochi veseli de copii si glasuri puse pe sotii. Numai peretii stiu ce se ascunde dincolo de ei, insa, cand copiii cei mari termina povestile.

Dar nici de cealalta parte a zidurilor lucrurile nu stau mai bine. Pentru ca cel mai greu este cand ies afara. “Lumea se uita ciudat, mamele isi feresc copiii in parc, de frica sa nu se imbolnaveasca de la el”. Si-acum inca e bine, pentru ca e mic. Greul abia i se pregateste familiei care incearca sa schimbe societatea. “Acum e mic, dar mai tarziu va suferi, pentru ca sigur isi va da seama ca este deosebit de ceilalti”. Sunt cuvinte pe care mama le repeta zilnic, parca pentru a face in ciuda realitatii ce va sa vina. Stie ca scoala este un alt examen, pe care Mihaita va trebui sa-l treaca zilnic.

"As fi tare mandra daca ar sti sa se imbrace singur, dar el stie alfabetul"

La nici cinci ani, el stie alfabetul. Si asta nu e tot. Face puzzle-uri simple, este fascinat de carti si stie personajele tuturor desenelor animate la care se uita. Mama marturiseste, insa, ca ar fi mult mai mandra daca micutul ar sti sa se imbrace singur sau sa se incheie la sireturi. “Nu pot sa-l consider un copil normal, pentru ca nu este. Are o dizabilitate, dar pot sa-l consider un copil care poate evolua si care sper ca in viitor sa se poata descurca singur, intr-o oarecare masura”.

“Multi ma condamna ca am mai facut un copil. Imi zic: ai condamnat al doilea copil sa aiba grija de Mihaita. Asta este, eu nu mi-am facut al doilea copil ca sa aiba grija de primul. Viata merge mai departe”.

Ce este Sindromul Down?

Viata merge mai departe, iar Gabriela Tanase si-a dat seama ca in situatia ei mai sunt multe familii. Care nu stiu cui sa ceara ajutor si ce sa faca. Asa ca in 2007 a infiintat, alaturi de alte doua familii cu copii cu Sindromul Down, asociatia UpDown, care se ocupa de copii de pana la 8 ani si le ofera consiliere proaspetilor parinti. Au luat legatura cu maternitatile din Bucuresti, iar acolo unde se naste un astfel de copil, parintii pot vorbi direct cu cei care au trecut prin asa ceva.

In Romania traiesc aproximativ 30.000 persoane cu Sindromul Down

Sindromul Down este o afectiune din nastere (afectiune cromozomiala), care este prezenta la copil inca din momentul conceperii. El apare din cauza prezenţei unui cromozom 21 suplimentar în celulele copilului. Fiecare individ mosteneste un set de 23 de cromozomi de la tata, iar celalat set de 23 de cromozomi se mosteneste de la mama, astfel incat fiecare dintre noi avem 23 perechi de cromozomi in fiecare celula. In momentul in care la nivelul perechii de cromozomi 21 apare in plus un cromozom (adica sunt 3 cromozomi in loc de 2) putem sa spunem ca este vorba de SD (Trisomia 21)

Sindromul Down nu este o boala, ci este o stare care dureaza intreaga viata si care nu se poate vindeca, iar persoanele cu SD prezinta un anumit grad de dificultate de invatare (retard mental)

Sindromul Down apare o data la 600-800 de nasteri. Cu toate ca nu exista o statistica clara, se estimeaza ca in Romania traiesc aproximativ 30.000 persoane cu Sindromul Down. Aparitia acestuia nu poate fi impiedicata, nici tratata. Se poate identifica, insa, prin o serie de teste prenatale. Detalii aici.

Dezvoltarea copiilor cu Sindrom Down variaza foarte mult si ei continua sa invete si in viata de adult, la fel ca orice alta persoana, daca sunt incurajati. Aproape toti copiii cu SD pot frecventa gradinite obisnuite, iar mare parte dintre ei urmeaza scolile de masa, putand invata sa scrie si sa citeasca.

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Comentariu 2000 caractere ramase
  Trimite
VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Parcuri VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Ziare si reviste VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Soare si umbre VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Satul romanesc VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Dimineata VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Printre ramuri VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Pasari VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Florile primaverii VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Iarna by Instagram VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Fantani arteziene VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Cariatide si stucaturi VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: In pereche VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Linia de coasta VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Ireal by Instagram VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Texturi VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Fotografie de toamna VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Culori reci VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Culori calde VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Prin ploaie VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Simbolul unui oras VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Gradini urbane VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Stradute si alei VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Poduri VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Instagram VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Frumusetea orasului tau VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: In varsta VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Drumuri spectaculoase VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Fotografie nocturna VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Placerea vinovata VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Printre ruine VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Liniste si pace VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Ceaiul de la ora 5 VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Pe curand VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Galben & mov VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Verde crud VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Rosu ca focul VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: România la pas VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Arta stradala VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Arta VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Alb/negru & sepia VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Arhitectura moderna VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Case traditionale VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Prin ploaie si furtuni VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Sporturi extreme VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Culorile vii ale toamnei VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Statuile vii VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: La drum pe bicicleta VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Cetati medievale din Romania VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Muntii Romaniei VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Savoarea unei cafele VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” JO 2012: Sportivele noastre in primele 2 zile VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Festivaluri de muzica rock VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Retro VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Alunecand pe ape VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Mozaicuri si vitralii VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Close up VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Italia, Grecia si Cipru in imagini VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Peninsula Balcanica in imagini VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Romania si Republica Moldova VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Olanda, Belgia si Elvetia in imagini VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Austria si Germania in imagini VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Polonia, Cehia si Slovacia VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Tarile baltice in imagini VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Tarile nordice in imagini VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Marea Britanie si Irlanda in imagini VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Spania si Portugalia in imagini VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Franta in imagini VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Luna iubirii VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Planeta animalelor VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Corpul uman VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Palate si castele VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Monumente religioase VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Exotic VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: In miscare VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Alb si albastru VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Zapada VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: "Rasarit/apus" sau "Ceaţă" VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Fotografie stradala VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Mandrie nationala VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Culorile toamnei VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Provocarea saptamanii: Usi, porti si incuietori VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Scotia - tara in care Pepsi si Coca Cola nu ocupa primele locuri in vanzari VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Inceputul Ramadanului VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Apartament din Barcelona VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” Vara la tara VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE A 64-a editie a Festivalului de la Cannes s-a incheiat VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Cate o gradina pentru fiecare etaj VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Acasa la Thalia si Tommy Mottola VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Primele doua zile de Festival la Cannes VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Noua locuinta a actritei Jennifer Aniston VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Acasa la George Clooney FOTOGALERIE Vernisajul expozitiei dedicate lui Alexander McQueen a fost transformat de vedete intr-o prezentare de moda VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Nunta regala, palarii pe masura VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Nunta regala britanica, in imagini VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Keukenhof - feerie de petale VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Acasa la Natalie Portman VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Nostalgia timbrelor VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE John Galliano toamna-iarna 2011-2012, o colectie demna de "Marele Gatsby" VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Sezonul primavara-vara 2011 in viziunea designerilor romani: tinute de influenta punk vs. rochii vaporoase VIDEO “Imbratisarea unui copil cu Sindromul Down este un drog. Vrei si a doua oara” – povestea unei mame care s-a trezit dupa cezariana cu “un bebelus altfel” FOTOGALERIE Acasa la Ryan Phillippe