Upload Foto sau Video
Pe Ceahlau- drumul spre Fantanele / Foto: Dr. Ionut Stefan Iorgu

Pe Ceahlau- drumul spre Fantanele / Foto: Dr. Ionut Stefan Iorgu autor: I. C.

ZOOM
+ SHARE  
Tag-uri: munte,ceahlau,fantanele,toaca,durau,bicaz,mare alpina
Descriere:

Ca sa ajungi pana pe Toaca, in varf de Ceahlau, trebuie sa treci mai intai de furcile caudine ale traseului pana la Cabana Fantanele, localizata la o altitudine de 1220 m. Desi de dimensiuni reduse, drumul promite sa te lase cu rasuflarea taiata, atat din cauza peisajelor cat si a urcusului abrupt. De meritat, cu siguranta merita. Rasplata e la primul popas de unde vezi intreaga statiune Durau.

De acolo pleci agale spre Dochia (1750 m altitudine) si, cu o ultima suflare urci pe Varful Toaca de unde vezi serpuirea lacului de acumulare de la Bicaz. Multi dintre cei care au ajuns pe acolo si au zabovit pana pe dimineata au povestit despre cum e sa vezi o mare alpina de deasupra plafonului de nori. Personal, nu mi-a fost data sa vad o astfel de minune a naturii. Totusi, dupa cum replica un personaj iubit al literaturii universale, "si maine e o zi".

Nota redactiei: Ai o fotografie care sa spuna o poveste? Trimite-o pe adresa redactiei  smartwoman[at]hotnews[dot]ro insotita de cateva randuri si ea va fi urmatoarea Fotografie Poveste.

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Comentariu 2000 caractere ramase
  Trimite
In ploaie
data:
Rigor Cantus
data:
Cutia milei
data:
Pescarusi
data:
La picnic
data:
Pofta buna!
data:
De veghe...
data:
Povestea mea
data:
Copilarie
data: