Acasa | Articolul tau | Oamenii au nevoie de confirmarea valorii. Cel care apreciaza puterea vrea sa fie confirmat sexual de cat mai multe femei, fiecare...

Oamenii au nevoie de confirmarea valorii. Cel care apreciaza puterea vrea sa fie confirmat sexual de cat mai multe femei, fiecare valorand putin

 SHARE  

Adaugat in 29 octombrie 2010

Oamenii au nevoie de confirmarea valorii. Cel care apreciaza puterea vrea sa fie confirmat sexual de cat mai multe femei, fiecare valorand putin

Femeia si barbatul

Oamenii, fiind animale, au nevoi sexuale orientate catre reproducere. Frumusetea este reflectarea vizuala a sanatatii, deci a capacitatii de reproducere. Standardele de frumusete au evoluat in timp, insa barbatii urmaresc la femei sanii mari, soldurile late, pentru a purta copii si apoi a-i hrani. Mijlocul subtire este o accentuarea a marimii sanilor si soldurilor, ajungandu-se astfel la proportia 90-60-90.

- Citeste aici articolul care a generat acest comentariu-reactie

O alta caracteristica urmarita este bunatatea, adica capacitatea de a avea grija fata de el si viitorii copii. Bunatatea este asociata vizual cu simetria fetei, cu fata de copil, care e bun prin definitie, pentru ca nu poate face rau, si in general cu trasaturile mici si fine, cumva in opozitie cu prima caracteristica, de aceea nu exista un standard definitiv.

Pentru femei este mai importanta fizic marimea barbatului, un simbol al puterii lui, pentru ca el trebuia sa apere familia si sa munceasca. Si standardele pentru barbati au evoluat cautandu-se apoi si trasaturi care exprima calitati mai subtile, nu neaparat fizice, precum inteligenta si blandetea, pentru a fi protectivi, in general acestea tinand de atitudine.

Puterea a capatat apoi si alte forme, precum inteligenta, care suplineste capacitatea de supravietuire a unui barbat mai putin puternic fizic. Puterea s-a concretizat apoi in bani si statut social. Puterea, in toate aceste forme, a devenit un afrodiziac pentru femei, si respectiv un mod de a cuceri al barbatilor. La fel a devenit afrodiziac frumusetea si infrumusetarea femeilor, care poate avea si ea diferite forme, sintetice sau naturale, sexuale sau pur estetice. O caracteristica comuna urmarita este curatenia, simbolizand sanatatea.

Pe de alta parte, fiind animale sociale, oamenii au nevoie de confirmare a valorii lor, insa conform a ceea ce considera ei valoare, a scarii fiecaruia de valori. Fiecare urmareste confirmarea din partea cat mai multor potentiali parteneri, dar satisfactia unei confirmari depinde si de valoarea celui care confirma, de aceea nu sunt toate premiile la fel de prestigioase. Un om vrea sa obtina o valorizare, un premiu, pe care el il valorizeaza la randul sau, conform scarii lui de valori. Un barbat inteligent vrea sa-i fie confirmata inteligenta de o femeie pe care el o considera inteligenta, si atunci este capabila sa ii vada inteligenta lui.

Insa pentru barbat inteligenta nu e un stimul sexual direct, stimulul sexual direct este atractia fizica si afectivitatea (bunatatea, transferata uneori tot fizic, in forma angelica a fetei). Nici pentru femeie inteligenta nu este un stimul sexual direct, ci puterea. Prin celelalte forme ale puterii barbatul are acces la un numar mult mai mare de potentiale partenere, anume are acces la cele care nu-i pot confirma inteligenta, ci celelalte forme mai putin subtile ale puterii: posesiile, statutul social, puterea fizica.

Desigur ca in acest fel barbatii nu cauta femei cu care sa isi doreasca sa aiba o familie, ci doar sa fie confirmati sexual extensiv, de cat mai multe, fiecare avand o valoare mica, si fara sa obtina satisfactia unei confirmari totale, daca inteligenta lor e importanta pentru ei, si nu e confirmata social in alt fel.

Barbatii pot forma un cuplu cu una din aceste femei in cazul in care nu sunt interesati de confirmarea inteligentei lor, practic daca inteligenta lor nu are valoare pentru ei. In formarea unui cuplu devine frustranta imposibilitatea confirmarii valorilor importante, oricare ar fi ele. Inteligenta fiind o caracteristica umana, sociala, si doar indirect stimul sexual, situatia este valabila si invers, o femeie pentru care inteligenta are valoare mare devine frustrata in cuplu cu un barbat care nu i-o poate aprecia.

Pentru o femeie promovarea imaginii sale nu indica dorinta sexuala, ci nevoia de confirmare sexuala si atragerea cat mai multor potentiali parteneri. Imaginea poate fi de multe ori contradictorie, vrand sa atinga cele doua aspecte ale atractiei: fizicul si bunatatea, de aceea abundenta de imagini cu fete in chiloti si cu cruce la gat, care isi vand imaginea fizica si vor sa para foarte morale. [...]

Nota redactiei: Acest comentariu a fost primit la articolul Sa stau fara sex “n” ani este un sacrificiu, dar stiu ca merita pentru ca voi avea o casatorie mult mai implinita. Citeste textul integral al comentariului aici.

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata.

* Redactia SW isi rezerva dreptul de a modera materialele primite si de a le publica sub aceasta rezerva.

* Redactia SW isi rezerva dreptul de a alege, de a edita si de a transforma o parte dintre comentariile postate de cititori (ca raspuns la articolele de pe site) in materiale de sine statatoare.Autor: celalalt
 


 SHARE :  Trimite pe mail
femeierelatiebarbatistorieputereinteligentasolduriatractivitatecompendiumfoemasanibogatiestatus CITESTE MAI MULTE DESPRE

13492 citiri

46 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.