Acasa | Familie | Prezentatoare britanica de TV: Parintii folosesc televizorul ca babysitter, in timp ce emisiunile ca Hannah Montana ne tampesc copiii
Efectele televiziunii asupra copiilor / Foto: Agerpres
Principalele tinte ale criticilor lansate de vedeta de televiziune sunt parintii si autoritatile britanice. Parintii pentru ca isi lasa copiii sa se uite la prea multe programe proaste, iar autoritatile pentru ca nu investesc in realizarea unor emisiuni care sa ii ajute cu adevarat pe cei mici, transmite The Telegraph. A captivat o generatie intreaga de copii cu emisiunea pe care a prezentat-o, iar acum avertizeaza ca televiziunea joaca un rol central in conturarea modului in care gandesc micutii. "Copiii stau ore intregi in fata televizorului, timp in care nu au nicio interactiune cu alti copii. Haideti sa incepem sa avem grija de cei mici. Televiziunea are acum un efect mai mare asupra vietii copiilor, mult mai mare decat parintii", a precizat aceasta.
"Parintii responsabili vorbesc cu copiii lor, dar milioane de copii nu sunt supravegheati cand parintii lucreaza, iar multor parinti nu le pasa. Televiziunea este folosita ca dadaca, iar copiii se uita la programe groaznice, care nu le reflecta vietile", a continuat vedeta britanica. Avertismentul vine pe fondul publicarii unor sondaje care arata ca tot mai multe programe pentru copii sunt importate si ca autoritatile acorda bugete tot mai mici realizarii unor emisiuni dedicate celor mici.
In varsta de 60 de ani, Floella Benjamin a catalogat exporturile de seriale precum Hannah Montana drept un mod de a "prosti" tinerele generatii. "Mintea unui copil este ca o panza alba. Sa formezi o opinie despre o lume nerealista - o lume ca un balon din guma de mestecat de distractie, zambete si finaluri fericite - nu este un lucru pe care trebuie sa il facem pentru copiii nostri. Cand parintii se aseaza si vad ceea ce urmaresc de fapt copiii lor, sunt socati de modul in care show-urile importate de televiziune ne prostesc copiii".
Benjamin a avertizat ca televiziunile trebuie sa isi construiasca o prioritate din realizarea de emisiuni pentru copii cu varste cuprinse intre sase si zece ani. "Televiziunea pentru copii ar trebui sa fie subiectul numarul 1 dezbatut in alegeri. (…) Este responsabilitatea guvernului sa se asigure ca televiziunea pentru copii este finantata corespunzator", a precizat aceasta. Partidele din Marea Britanie se pregatesc de alegeri parlamentare, care vor avea loc pe 6 mai.