Cuburi crocante de ciocolata / Foto: Alison's Trials
Cuburi crocante de ciocolata / Foto: Alison's Trials
Ingrediente:
250 grame biscuiti sfaramati grosier
300 grame ciocolata neagra 75% cacao rupta in bucati
100 grame de unt taiat bucati
125 grame fructe uscate (eu am folosit stafide)
125 grame miez de nuca
1/4 lingurita de scortisoara pulbere
100 grame miere fluida
50 grame portocale confiate cu tot cu sirop
Preparare:
Amestecam intr-un bol bucatelele de biscuiti cu nucile, fructele uscate si pulberea de scortisoara. Intr-un vas adaugam ciocolata, untul, mierea si portocalele confiate, le punem la foc foarte mic si amestecam pana se topesc si se omogenizeaza. Ulterior le amestecam cu ingredientele uscate din primul bol. In final, turnam amestecul rezultat intr-o tava de 20/20cm captusita cu hartie de copt pe care am gresat-o cu putin unt. Nivelam si, daca vrem, ornam. Eu am pus cateva bucatele de miez de nuca si cocos razuit. Dam la frigider peste noapte iar a doua zi o putem deja taia in cuburi.