Farfalle facute in casa / Foto: Alison's Trials
Am inceput prin a face un aluat din 2 oua medii, organice (din curtea parinteasca), cca. 200 grame de faina 650. Am framantat pana cand am obtinut un aluat nelipicios (pentru a fi asa, mai ajustam din cantitatea de faina, adaugand cate putin) si elastic pe care l-am lasat in frigider cca. 40 minute invelit in folie alimentara.
Mai apoi am plasat aluatul pe blatul infainat si l-am impartit in 4. Am facut foile la masina de paste, am taiat foile pe lungime cu rola de pizza obtinand fasii cu cca. 3 cm latime, dupa care am taiat foile cu rola cu disc ondulat in dreptunghiuri cu latura mare cam de 5 cm.
Fluturasii i-am obtinut facand un pliu la mijlocul dreptunghiului, aducand apoi si laturile mari, pliate tot la mijloc, langa el, si stringind ferm din degete.
Am lasat fluturasii sau funditele,cum vreti sa le spuneti, insiruite pe masa vreo 3 ore. Am pastrat cateva pentru a le servi la pranz iar restul le-am plasat intr-o tava pentru a se usca bine. Pot fi depozitate intr-un saculet de panza sau recipient cu capac.
[gallery link="file" order="DESC"]