Reteta: Fenicul gratinat / Foto: cevabun.ro
Portii: 3
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
3 bulbi de fenicul
10 linguri de parmezan ras
100 grame unt
sare si piper
Preparare:
1. Indepartati foile exterioare ale feniculului si taiati-l in 2 pe lungime.
2. Taiati frunzulitele verzi si tocati-le fin.
3. Incingeti cuptorul la 170 de grade (foc mediu).
4. Topiti untul intr-o craticioara.
5. Puneti jumatatile de fenicul intr-o tava sau vas termorezistent cu miezul in sus.
6. Stropiti fenicului cu jumatate din cantitatea de unt topit.
7. Asezonati cu sare si piper. Nu exagerati cu sarea; nu uitati ca si parmezanul este sarat.
8. Bagati tava la cuptor pentru 20 de minute.
9. Scoateti tava si stropiti feniculul cu restul de unt. Presarati parmezanul in cantitati egale pe fiecare bucata de fenicul.
10. Reintroduceti tava la cuptor pentru inca 20 de minute pana cand feniculul se rumeneste la suprafata.
11. Scoateti tava din cuptor. Presarati cu frunzulitele de fenicul tocate.
12. Feniculul gratinat se serveste ca aperitiv sau garnitura, fierbinte sau la temperatura camerei.
Nota: Pentru a obtine o gustare vegetariana (de post), inlocuiti untul cu ulei de masline si parmezanul cu pesmet.
[gallery link="file" order="DESC"]