Gnocchi di patate / Foto: Alison's Trials
Desi se spune ca gnocchi traditional ar contine doar cartofi, faina si un pic de sare, dar mai toate retetele prezinta si oul ca liant.
Ingrediente:
750 grame cartofi
250 grame faina din grau plus extra pentru infainarea blatului
sare
1 ou
Preparare:
Am pus la fiert cartofii spalati intr-un vas astfel incat sa fie acoperiti cu apa rece. Dupa ce au fiert i-am curatat de coaja cat erau inca fierbinti, i-am sfaramam repede si i-am acoperit cu faina. Am facut o groapa in mijlocul amalgamului si am turnat oul, dupa care am amestecat repede totul.
Am mai adaugat faina pe blat si am obtinut un aluat pe care l-am modelat in forma de rulou. Din acesta am taiat bucati din care am rulat cu palmele alte rulori, cu o grosime de 3 cm. Acestea din urma le-am sectionat din 2 in 2 cm si am inceput sa formez gogoselelor. De consemnat ca, pentru a nu se lipi, atat bucatelele mici de aluat cat si galustele deja obtinute trebuie infainate .
Pentru rularea lor se foloseste, de obicei, se foloseste furculita sau un instrument special (pe care eu nu il am); asa ca m-am folosit de un feliator de ou, care mi-a parut tare comod. Aplatizam un pic aluatul si apoi il rulam pe planul instrumentului. Gnocchi astfel rezultati pot si pastrati in frigider, bine infainati si acoperiti cu o folie, pentru 2-3 zile. Congelati pot fi tinuti sau si 2-3 luni.
Cei mai buni sunt atunci cand sunt proaspeti. Eu i-am combinat cu un sos de pasta de rosii, spanac, ceapa rosie, capere, oregano si un pic de branza. Asta, bineinteles, dupa ce i-am fiert in apa clocotita, cu sare de mare,cca 2 minute, pana cand ii vedem ridicindu-se la suprafata.
[gallery link="file" order="DESC"]