Falafel / Foto: Alison's Trials
Iata cum fac eu falafelul. Nu e o reteta standard ci una adaptata dupa posibilitati si incercari si repetate.
Ingrediente:
500 grame de naut hidratat bine (se pune cu o seara inainte in apa)
2 catei de usturoi
o ceapa medie
un varf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu lamaie sau otet
un praf de boia iute de ardei
o legatura buna de patrunjel
o lingurita de coriandru praf (eu am avut doar boabe)
susan pentru deco,
sare
piper proaspat macinat
ulei pentru prajit, optional (eu le-am facut in cuptor, fara ulei)
Preparare:
Am dat toate ingredientele la robot si am obtinut o pasta pe care am lasat-o la odihnit 1/2 de ora.
Apoi am format bilute mici cu un diametru de aproximativ 2 cm, pe care le-am tavalit prin susan. Le-am plasat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana cand au inceput sa se rumeneasca pe partea care vine in contact cu hartia, cred ca in jur de 20-30 minute.
Le-am servit cu salata verde.Varianta de baza presupune prajirea in ulei, insa au iesit foarte bune si asa.
Enjoy!