Pollo cacciatore/ Foto: Alison's Trials
Nu am respectat o anume reteta; insasi reteta de baza, in Italia, are destule variante in functie de locatia geografica. Nordul vrea vin rosu, sudul-alb… sau invers, nici nu mai stiu. Oricum, din multitudinea de retete citite, cert ca a iesit ceva comestibil… ba chiar cu un gust remarcabil!
Ingrediente:
4 jumatati de piept de pui
2 tije de telina tocate marunt
1 ceapa tocata
2 morcovi taiati marunt
4 catei de usturoi
100 ml vin rosu
100 ml supa (de pui sau legume)
600 grame de rosii, fara coaja si seminte, taiate marunt
400-500 grame ciuperci din conserva
1 lingurita de otet balsamic
1 lingurita de zahar brun
1 mana de masline kalamata
1 crenguta de rozmarin
frunze de dafin
sare
piper
frunze de patrunjel pentru servit
Pieptul de pui, sarat si piperat, se frige in uleiul incins, pe ambele parti, pana cand devine usor maroniu, dupa care se scoate din vas. Punem apoi, in acelasi vas, ceapa, telina, morcovii, ciupercile si usturoiul si le fierbem cca 10 minute. Adaugam carnea rumenita, vinul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Peste toate acestea punem restul de ingrediente, adica otetul, zaharul, maslinele, supa, rosiile decojite, dafinul si rozmarinul, aducem la fierbere, reducem temperatura de gatire, punem un capac si amestecam din cand in cand, timp de 20 minute.
Se poate servi cu mamaliguta.
Pollo cacciatore/ Foto: Alison's Trials
Pofta buna!