Pui in sos de portocala cu morcov / Foto: Alison's Trials
Ingrediente pentru 2 persoane:
2 pulpe de pui, dezosate,
2 morcovi, taiati rondele,
sucul unei portocale mari,
1 cescuta mica de supa sau apa,
2-3 linguri ulei de masline,
sare, piper dupa gust.
Pulpele de pui, spalate si uscate in prosoape de hartie, se condimenteaza cu sare si piper si se rumenesc in uleiul incins, pe ambele parti, la foc moderat, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi se adauga sucul portocalei si supa, precum si morcovul taiat rondele. Acoperim cu un capac si gatim la foc mic cca 7-8 minute, apoi descoperim tigaia si mai gatim cateva minute, pana ce sosul scade si morcovul luceste frumos. Si cum baiatul meu nu mananca piure de cartofi, orezul simplu a fost alegerea cea mai la indemana pentru garnitura insotitoare, plus cateva frunzulite de fenicul tocate pentru decor.
Enjoy!