Salata somon / Foto: cevabun.ro
Portii: 1
Timp de preparare: 25 de minute
Ingrediente:
1 mana frunze de spanac tanar
100 grame somon afumat
1 avocado bine copt
1 ou
2 linguri de mustar frantuzesc (cu boabe)
1/2 lamaie
2 linguri ulei de masline
sare de mare
piper proaspat macinat
Preparare:
1.Fierbeti oul potrivit de moale (7-8 minute) in apa cu sare. Aruncati apa in care a fiert si lasati-l in apa rece.
2.Curatati oul.
3.Spalati si zvantati frunzele de spanac.
Spanacul tanar, ambalat in pungi individuale, este de regula spalat inainte de ambalare. in acest caz, nu mai e nevoie de spalare. Verificati eticheta.
4.Curatati fructul de avocado si taiati-l cuburi potrivit de mari.
5.Faceti un dressing din zeama de lamaie, uleiul de masline si mustarul. Daca e prea gros, diluati cu o lingurita de apa.
6.Aranjati frunzele de spanac in bolul sau farfuria de servire.
7.Rupeti fasii somonul afumat si adaugati-l peste spanac.
8.Adaugati cubuletele de avocado.
9.Adaugati oul taiat in sferturi pe lungime sau in rondele groase.
10.Stropiti totul cu dressing-ul de mustar.
11.Presarati cu putin piper proaspat macinat.
[gallery link="file" orderby="title"]