Salata de andive cu mere / Foto: Alison's Trials
Are un gust usor amarui, poate sunteti reticenti la andive tocmai din cauza lui; paradoxul este ca pe mine tocmai asta ma atrage. Trebuie sa enumar aici cateva din proprietatile andivelor, pentru a va convinge: proprietati tonice, diuretice, etc. Contin minerale (calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu, seleniu), vitamine (A,B,C), uleiuri volatile, caroten si sunt recomandate in toate regimurile dietetice ale pacietilor cu gastrite, hepatite, ulcere, diabet cat si in dietele de slabire. Sucul de andive ajuta la calmarea nervilor si eliberarea de stres.
De aceea, astazi va propun o salata cat se poate de simpla, una cu andive si mere, pe care o puteti consuma ca atare, sau alaturi de un gratar de peste sau de pui (sau chiar de porc) cu mare succes... si placere, sper eu.
Ingrediente pentru 2 persoane:
2 mere, taiate cuburi - ramane la alegerea voastra daca le curatati de coaja sau nu (eu folosesc si coaja daca am mere sanatoase, netratate)
2 andive, taiate si ele rondele
1 lingura ulei de masline
sucul unei 1/2 de lamaie
sare, piper dupa gust.
Omogenizam componentele dressing-ului si il turnam peste legumele taiate si amestecate. Servim, dupa o asezonare la rece de cca. 10 minute. Eu am decorat salata cu rondele de mar si am colorat-o cu cateva frunze de coriandru.