Somon la gratar / Foto: cevabun.ro
Portii: 6
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
6 fileuri de somon (a cate 120-150 grame/bucata)
100 ml ulei de masline extravergine
1 ardei iute (optional)
4 catei de usturoi
1 lamaie
3 linguri patrunjel tocat
sare
piper
Preparare:
1. Ungeti fileurile de peste cu foarte putin ulei.
2. Asezonati fileurile cu sare si piper.
3. Frigeti pestele, pe gratar sau plita cate 3-6 minute pe fiecare parte, in functie de grosime, pana cand carnea se deschide la culoare dar fara sa faca o crusta prea groasa.
4. Curatati usturoiul.
5. Taiati ardeiul iute si usturoiul rondele.
6. Extrageti zeama de lamaie.
7. Puneti uleiul (rece) intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul si ardeiul iute.
8. Incalziti uleiul la foc mic. Usturoiul si ardeiul trebuie sa-si elibereze aroma, fara sa isi schimbe culoarea.
9. Puneti fileurile de somon intr-un vas adanc si turnati uleiul cald peste ele.
10. Stropiti cu zeama de lamaie.
11. Presarati cu patrunjel tocat.
Somonul la gratar in stil spaniol se serveste simplu, cu garnituri pe baza de legume.