Supa crema de cartofi cu praz / Foto: cevabun.ro
Portii: 6
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:
1,2 kilograme de cartofi
2 tulpini de praz
2 linguri de unt
1,5 litri supa de pui
400 ml smantana dulce
1 lingurita de nucsoara macinata (optional)
sare
piper
Preparare:
1. Curatati cartofii si prazul de foile exterioare.
2. Taiati cartofii cuburi si prazul rondele.
3. Topiti untul intr-o oala.
4. Adaugati si sotati prazul 2 minute.
5. Adaugati cartofii.
6. Stingeti cu supa de pui.
7. Optional, adaugati la fiert nucsoara.
8. Lasati sa fiarba supa timp de 30-40 de minute, pana cand cartofii sunt bine fierti.
9. Pasati supa.
10. Incorporati smantana dulce.
11. Incalziti totul la foc mic.
12. Asezonati cu sare (doar daca e cazul) si piper proaspat macinat.
Supa crema de praz se serveste fierbinte sau rece, decorata cu verdeata, cu crutoane.
[gallery link="file" order="DESC"]