Tarta de ciocolata / Foto: Alison's Trials
Ingrediente aluat:
- 150 grame faina,
- 2 oua mari,
- 120 grame de unt,la temperatura camerei,
- 120 grame de zahar,
- 30 grame cacao,
- 1 lingurita esenta de vanilie,
- 1 pic de sare(un virf de cutit),
- 1 lingurita praf de copt.
Ingrediente glazura:
- 50 grame de fistic putin sfarimate,putin sarate,
- 100 grame de ciocolata cu continut de cacao de minimum 50%,
- 50 grame unt.
Amestecam faina cu praful de copt, sarea si cacaoa. Untul il mixam cu zaharul cca 5 minute, apoi adaugam si ouale,unul cate unul, mixind foarte bine dupa fiecare, iar la sfarsit adaugam vanilia. Apoi adaugam si faina amestecata cu restul ingredientelor. Rezulta un aluat cu consistenta unei creme pe care-l turnam intr-o forma de tarta in prealabil gresata si tapetata cu faina.
Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru cca 30 minute, facem proba cu scobitoarea si cand ea este curata scoatem tarta la racit. Intre timp pregatim glazura, topind pe foc mic ciocolata rupta bucatele si untul, sub amestecare continua.
Tarta de ciocolata / Foto: Alison's Trials
Aceasta glazura o turnam peste tarta, iar deasupra decoram cu fisticul sfaramat putin cu sucitorul de aluat. Asteptam sa se raceasca glazura si servim. Cu un ceai merge minunat... dar si cu o cafea!
Craciun fericit!