Tort "Ring of passion" / Foto: Alison's Trials
Poze pe etape nu am, dar el este la indemana oricarui incepator in ale "tort-aritului": un blat de pandispan din 6 oua, in care am adaugat si ceva fructe confiate (pe care le-am hidratat cu putin suc de portocale). Forma de inel i-am dat-o folosind pentru blat forma de guguluf.
Blatul taiat in doua, insiropat cu sirop de apa si zahar, se umple cu crema ganache- 250 ml. frisca lichida si 1 ciocolata de 200gr cu 50%cacao, rupta in bucatele se pun la foc mic si se amesteca continuu pana la dizolvarea completa a ciocolatei, dupa care se da la rece. Cand crema se intareste (cam 2- 3 ore), se mixeaza bine si se mai adauga progresiv 4 linguri de frisca batuta pentru a-i da o consistenta mai spumoasa. Se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu capsuni.
Tort "Ring of passion" / Foto: Alison's Trials