Acasa | Familie | Scrisoare către tableta fiului meu

Scrisoare către tableta fiului meu

 SHARE  

Adaugat in 12 august 2014

Scrisoare către tableta fiului meu

Copiii si computerele / Foto: Photoxpress


Dragă tabletă, 

Acum un an îl întrebam pe copilul meu iubit dacă ar vrea o tabletă și el îmi răspundea: “nu, nu mă doare nimic”. Eu am râs (ca proasta) și i-am spus că vorbesc despre o tabletă din aia cu jocuri, nu un medicament.

Rătăcirea mea a avut la bază faptul că renovam casa și locuiam pe unde apucam. Că mi-era milă de copilul dezrădăcinat și că găsisem un super deal. Așa ai intrat tu la noi în casă, de n-ai mai fi intrat! Pe cât te-am iubit la început, pe atât te urăsc acum și-mi vine să te dau de toți pereții (și aș și face-o, dacă n-ai fi costat cam mult).

1-0 pentru mine

De o săptămână, stai ascunsă într-un dulap și pun pariu că ai murit. Ți s-a scurs din vine și ultima picătură de curent electric stocat. Ha! Pentru că ești atât de la îndemână când vreau să-i dau o lecție copilului! I te-am luat fără nici o urmă de regret după ce a mâzgălit cu creta pereții unei vile din vecini și, iată, e bine merci! Ba chiar a terminat un volum din “Jurnalul unui puști” și, o vreme, am zis că poate te-a uitat.

1000-1 pentru ea

Bine, recunosc: poate nu-i chiar 1 la 0 pentru mine. Poate e 1000 la 1 pentru tine. Dar de data asta am câștigat eu. Mâine te vei întoarce în viețile noastre pentru că pedeapsa camuflată în pauză de la tine (și care e posibil să îți adauge un plus de atractivitate) va lua sfârșit. A fost o săptămână frumoasă, dragă tabletă. În care fi-miu n-a mai arătat ca un zombie după ce stătea pe tine și în care nu am mai negociat la sânge extra-minutele. Am înțeles, ai și jocuri inteligente, de strategie (musai cu monștri), ai și muzică și videoclipuri și poze. Te crezi grozavă, nu? Într-un fel, ești. Nu bag mâna-n foc că aș mai fi tocit trotuarul sărind coarda dacă te-aș fi avut eu când eram copil.

Suntem mulți…!

Din discuțiile cu alte mămici, am aflat că și alte surate ale tale sunt la fel de căzute în disgrație. Și ele zac ascunse prin dulapuri, și după ele tânjesc degețele încă durdulii – dar cât de pricepute – de copii! De asta te dau cu porția, dragă tabletă, și de asta nu vei putea nicicând să-mi furi complet copilul! Că vreau să se joace și cu frunze, și cu apă, și cu mingea și cu bețele și cu alți copii. Și nuuuu, nu mă lua cu conectări în rețea. Că nu la asta mă refer și dacă-ți mai aud tonul ăla impertinent cu care te deschizi, te-nvăț să joci șotron pe asfalt! Michael Thompson, dragul de el, zice să stau calmă, că ești doar un pretext. Să zicem că are dreptate: ești un pretext de discuții între copii, despre strategii și cuvinte-n engleză și limbaj internautic… Dar numai în doze mici, altfel, din pretext devii subiect, predicat, propoziție și obsesie!

De ce te-am luat?

Nu bănuiam cât ești de virală. Aveau din ce în ce mai mulți copii de vârsta lui fi-miu și nu vroiam să pară outsider. Știam c-o să se bucure. Se uita cu prea mult jind la ceilalți, cerșind cinci minute pe ecranul magic. Astea-s vremurile. Așa aș rezuma căderea mea în păcat. Nu-mi amintesc care or fi fost bătăliile alor mei cu mine. Poate câinii. Animalele, în general. Aduceam acasă tot ce găseam viu (câini, pisici, pui de porumbel, arici etc) sau muribund (pui de vrabie, în principal). Îngrijeam, stăteam cu ele în detrimentul jocului afară, era ceva nemaipomenit să vezi o ființă întremându-se și o jale de nedescris când nu reușeai (nici un pui de vrabie n-am reușit să salvez, și nu trecea an să nu găsesc câte unul căzut prematur din cuib). M-am bucurat, am suferit, după caz, dar nu mi-am pierdut mințile și nici măcar nu m-am făcut veterinar. Sper să fie la fel și în cazul tău, pui de năpârcă ce ești tu, tabletă! Până o să mai dureze amorul ăsta nebun dintre tine și copil, stau cu ochii pe tine… dar numai după ce adoarme Tudor, să nu se prindă că am și eu câteva jocuri acolo!


.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
tabletacopiicomputere CITESTE MAI MULTE DESPRE

8149 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.