Acasa | Familie | Și copiii mici sunt oameni!

Și copiii mici sunt oameni!

 SHARE  

Adaugat in 19 martie 2015

Și copiii mici sunt oameni!

Copiii mici distrug tot. Foto: Photoxpress

Am demarat, după muuulte nopți de nesomn și griji, operațiunea “mutarea”. Vrem să ne mutăm. Am decis împreună că avem nevoie de o casă mai mare. De fapt, noi nu mai avem loc de lego.

Am devenit mamă la 23 de ani şi mi-era foarte clar ce am de făcut: trebuia să fiu sora mai mare, partenera de joacă a copilului meu. Ce putea să fie aşa de complicat? Jumătate din existenţa mea fusesem copil, ştiam foarte bine cum stau lucrurile. Nu aveam cum să fiu depăşită de tot ce urma să mi se întâmple. Numai că…

Zile în șir pierdute cu ochii pe site-urile de anunțuri, zeci de telefoane date și câteva vizionări stabilite…

N-am reușit încă să găsim nimic, dar am decis să luăm o pauză de la căutări. Nu mi-aș fi dorit să pun pe hold această operațiune, dar am cedat nervos, credeți-mă!

Nu știu cum să vă zic, dar am impresia că o condiție esențială pentru a ajunge să deții un apartament “închiriabil” este să fii lipsit de orice urmă de omenie.

Am întâlnit tot felul de oameni, de la indivizi care îmi repetau de 50 de ori pe frază că la ei în casă nu e voie cu animale, de mai aveam puțin și îi întrebam ce caută acolo. Ați zis că nu e voie cu animale? Atunci ieșiți afară!

Alții se opuneau vehement mutărilor de mobilă. Să nu cumva să mutați mobila. Mobila trebuie să rămână așa. Alții mă lăsau să fac orice în casa lor, atâta vreme cât nu aduceam pe nimeni în casă, nu făceam petreceri, nu băteam cuie în pereți, nu lipeam nimic pe mobilă, nu zgâriam parchetul, nu strângeam bibelourile, nu murdăream canapelele, nu aduceam animale, nu aveam musafiri, nu ascultam muzică etc.

Când mă întrebau cine va sta în apartament, discuția ajungea în punctul în care mă vedeam turnând un bidon de gaz pe interlocutor și aruncând un băț de chibrit aprins.

- Eu și copilul!

- Aveți copiiiiiil?

Nu, nu e al meu, e de împrumut, îmi venea să-i zic, îl țin până mă plictisesc și apoi îl returnez.

- Da, am copil.

- Hm! Și câți ani are?

- Aproape cinci.

- Mulți înainte, dar…

Și mi se argumenta de ce nu aveam voie să mă mut acolo cu copilul. Că e mic, că face prostii, că distruge, ca poate să spargă lustrele luate de tușica de la Herculane, că scrie pe pereți, că zgârie mobila, că aruncă mâncarea pe pereți, că plânge și înnebunește vecinii etc.

Daaa, păi de-aia ne mutăm noi acum! Că ultima casă în care am stat a demolat-o ăsta mic și a trimis și toți vecinii la Obregia! (Glumesc.)

Am plecat acasă.

Cei mai onești (dacă pot să spun așa) mi s-au părut cei care mi-au spus încă de la prima discuție, la telefon:

- E valabil anunțul, dar fără animale și fără copii mici.

Cu animalele, să zicem (deși tot nu prea pot) că aș înțelege. Dar cu copiii? Copiii? Copiii ce au? De când s-au transformat copiii în aceste aparate monstruoase de distrus case?

- Dar, știți, are cinci ani.

Am făcut precizarea asta ca să afle omul că e mare, nu e ca un copil mic care zugrăvește pereții cu mâncare.

- Aaaa, nu. Nu, doamnă, că știu eu cum sunt copiii mici. Aștia distrug tot! Dar ce e? Fată? Băiat?

- E om!

… și sunt sigură că e mai om decât mulți adulți.

Ar trebui pornită o campanie de informare pe tema asta, să afle toată lumea că și copiii mici sunt oameni! Nu credeți?

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8945 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.