Acasa | Articolul tau | Solutia mea, daca se reduc indemnizatiile: Imi iau copilul la birou si impreuna cu alte doua colege platim o bona
Copiii pot beneficia de supervizare la locul de munca / Foto: Agerpres
Vlad are 4 luni. Destul de mare sa poata sta fara mama lui, considera multe guverne occidentale. Eu nu sunt de acord. Ma uit la el si mi se pare prea mic, prea fragil pentru a-l lasa nesupravegheat, indiferent daca vorbim de cresa sau de bona. Imi place munca mea si sunt o persoana activa, asa ca nu as fi stat acasa timp de 2 ani pentru nimic in lume. Dar macar 3-4 luni as fi vrut sa mai pot sta alaturi de bebelusul meu.
Eu si sotul am ajuns la concluzia ca ratele pentru locuinta, necesitatile zilnice si strictul necesar pentru Vlad ne-ar depasi bugetul daca s-ar reduce indemnizatia la 600 ron pe luna. Nu are niciun sens sa incepem sa ne plangem de mila, important este sa gasim solutii. Nu vreau sa imi dau baiatul la cresa inca. Nici nu stiu exact daca l-ar primi de la varsta asta. Asa ca impreuna cu alte doua colege care au bebei am facut un plan de bataie. Ne luam copiii la birou.
In cladire exista cel putin o camera goala pe care, cu putina munca de convingere dusa cu seful, cred ca o putem mobila cu patuturi aduse de acasa. Pentru ingrijire vom plati o bona, punem bani mana de la mana. In felul acesta pot sa-l am aproape daca este vreo urgenta, il pot alapta in continuare, pot lucra, pot socializa si am salariul intact. Cred ca masurile guvernului nu sunt cele mai bune si cred de asemenea ca ar fi fost mai bine un concediu maternal mai scurt, platit ceva mai bine. Dar mai cred si ca nu e o solutie sa asteptam de la politicieni sa ne ajute, mai ales cand vedem cat de "bine" isi fac treaba.
Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica “Articolul tau”.
Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina.
*Redactia SW isi rezerva dreptul de a modera materialele primite si de a le publica sub aceasta rezerva.
Indemnizatia pentru cresterea copilului, acordata mamelor pentru maximum 2 ani si in valoare de 85% din media veniturilor pe ultimul an, va scadea cu 15%, se arata intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe blogul sau de judecatorul Adrian Neacsu, presedintele Tribunalului Vrancea.
Reamintim ca diverse surse guvernamentale au anuntat ca indemnizatia pentru mame va scadea, fiind avansate doua variante: fie stabilirea unui cuantum fix de sase milioane de lei, fie scaderea procentului actual. Potrivit aceleiasi surse, alocatia acordata la nasterea unui copil, in valoare de 230 de lei, scade si ea cu 15%. Tot cu 15% scade si alocatia de stat pentru copii, acum in valoare de 200 de lei.