Marfa contrafacuta / Foto: Agerpres
Se mai pune, desigur, si problema privind cat de legala este tranzactionarea unor asemenea bunuri si cine are in final de profitat. Insa, in urma unui raport al Uniunii Europene, se pare ca aceste dileme au luat sfarsit iar UE a dat unda verde cumpararii de marfuri contrafacute, relateaza The Telegraph.
Studiul mentioneaza faptul ca au numai de castigat consumatorii datorita preturilor mici si respinge plangerile venite din partea companiilor si a designerilor care sustin ca pierderile suferite de industrie sunt din cauza proportiilor exagerate pe care le-a luat piata produselor contrafacute.
Specialistii considera ca nu se pune problema unor pierderi suferite de marcile originale, deoarece cei care cumpara falsuri nu ar fi dat oricum banii pe acelasi lucru dar cu mult mai scump. Iar, in plus, respectivele companii au de castigat din reclama care li se aduce de cei care le poarta, daca nu produsele, macar numele.
Nu in ultimul rand, raportul recomanda politiei sa nu se oboseasca incercand sa opreasca vanzatorii ambulanti, deoarece fortele de ordine ar trebui sa se concentreze pe traficul de droguri si pe comertul cu marfa contrafacuta ce pune vieti in pericol, precum piese pentru autovehicule, avioane si alte asemenea.