Acasa | Intalniri online | webPR: Liliana Munteanu, director al Point Connections: "Consumatorul modern a inceput sa isi puna mult mai multe probleme decat...

webPR: Liliana Munteanu, director al Point Connections: "Consumatorul modern a inceput sa isi puna mult mai multe probleme decat generatia parintilor nostri"

 SHARE  

Adaugat in 4 februarie 2015

webPR: Liliana Munteanu, director al Point Connections:

Liliana Munteanu, director al Point Connection

Un mod de hranire corect inseamna, in primul rand, o viata activa si lipsita de boli. E greu insa sa gasim informatii reale, opinii avizate si asumate, emise de experti si specialisti recunoscuti. Liliana Munteanu, director al Point Connection, divizia de business a Point Public Affairs, a discutat in cadrul unui interviu despre cum ne putem informa corect in ceea ce priveste alimentatia si cum ThinkFood ne poate ajuta sa fim la curent cu noile tendinte alimentare. Liliana Munteanu: "Mancam dupa paradigmele pe care le cunoastem si care ne sunt confortabile. Cumparam din aceleasi ratiuni, lasand la o parte procesul de seductie, extraordinar de pervers si de laborios, pe care marile retele comerciale le fac in jocul cu noi. E un joc de seductie”.

Cateva fragmente din interviul acordat de Liliana Munteanu

  • Profilul si exigentele consumatorului, pe care noi l-am numit “Think Food”, l-am scos cumva din lecturi si studii facute in Europa, SUA si Romania. Si este in mod evident o generatie care considera ca sanatatea este valoarea cea mai importanta pentru care trebuie sa lupte. Si vectorul principal care te duce la aceasta stare de sanatate este alimentatia.
  • In acest context, consumatorul modern a inceput sa isi puna mult mai multe probleme decat generatia parintilor nostri. Ne-am gandit cand am lasant platforma Think Food ca un motto care ar putea sa guverneze aceasta platforma de conversatie ar putea sa fie “fricile din farfurie”, dar nu am vrut sa pornim un proiect cu o exprimare negativa. Practic, toata aceasta preocupare pentru sanatate si pentru schimbarea paradigmei alimentare, vine din acumularea unor frici uriase in privinta a ceea ce mancam.  Frici care se refera atat la ceea ce introducem in corpul nostru, cat si la dimensiunea de dincolo de farfurie.
  • Aceasta generatie se preocupa, nu doar de ceea ce intra in stomacul ei, dar si ce impact are asupra lumii inconjuratoare acest lant trofic alimentar, care este mult denaturat si mult altfel decat lantul trofic alimentar pe care il parcurgeau parintii nostri.
  • Eu cred ca nimic din ceea ce e dus la extrem, nu este bun. Cu siguranta exista niste virtuti si niste calitati pe care alimentatia raw le-ar putea aduce in viata noastra, dar nu cred in excese si jihadisme de acest gen. Daca adeptii alimentatiei raw-vegan sau a dietelor, de exemplu, merg pana intr-acolo incat spunand “asa e bine, altfel este rau”, cred ca aici avem o mare problema. Cred ca nu putem exista decat in diversitate si ascultandu-ne corpul si determinarile noastre, repet, chiar si culturale.
  • Mancam dupa paradigmele pe care le cunoastem si care ne sunt confortabile. Cumparam din aceleasi ratiuni, lasand la o parte procesul de seductie, extraordinar de pervers si de laborios, pe care marile retele comerciale le fac in jocul cu noi. E un joc de seductie. Noi cumparam dupa imputurile pe care ni le aduce acel supermarket, cu stiinta lui extraordinara, dar si dupa ceea ce vrem sa fim. E si o determinare sociala, culturala si vrem sa dovedim, in egala masura, si ceva unei grupari careia vrem sa-i apartinem. Lasand la o parte ca toate astea mai sunt si mode. Adica nu sunt neaparat niste necesitati organice, ci se subsumeaza unor trenduri si unor mode. E cool, azi, sa te preocupe alimentatia, de exemplu.

Urmariti interviul integral


Despre Liliana Munteanu

Liliana Munteanu este un profesionist cu o experiență de peste 15 ani în comunicare și în organizarea de evenimente de business. Cariera Lilianei Munteanu are mai multe momente importante. În 1990 a fost consiliera lui Andrei Pleșu la Ministerul Culturii unde a coordonat proiecte culturale. În 1994 a fost membru fondator al televiziunii Tele 7 abc unde a fost producator și moderator al primelor programe de infotainment din România: matinalul și magazinul de weekend. La Forum Invest a generat proiecte complexe de comunicare de business, naționale și internaționale. Prin programul „World Leaders in Bucharest”, personalități ca Nouriel Roubini, Joseph Stoglitz, Lech Wales sau Gerhard Schroeder au contribuit, alături de comunitatea locală de oameni de afaceri și politicieni, la dezvoltarea unei platforme complexe de dezbateri. În ultimii trei ani, înainte de a se alătura echipei Point Public Affairs s-a ocupat de proiectele speciale ale trustului Adevărul.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8427 citiri

24 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.